CHP'de 'İki okumuz kırıldı' sitemi

CHP'de 'İki okumuz kırıldı' sitemi
29 Eylül 2012 09:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan Ortak Çalışma Toplantısı’nda, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından serbest bırakıldıktan sonra partideki ulusalcı kanadı “kafatasçı” diye nitelemesi tartışma yarattı…

Bolu Milletvekili Tanju Özcan toplantıda kendisini eleştirirken söz alan Aygün’ün, “Sizlerde kafa yok ki zaten bunları anlayasınız” demesi gerginlik yarattı. Kapanış konuşmasında Kılıçdaroğlu, Aygün’ün “kafatasçılar” açıklamasını açıklamasını tasvip etmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, toplantıda vekillerin “söylem birliği yok” eleştirisine, “Her mikrofona konuşursanız söylem birliği olmaz. Önce parti yönetimini bekleyin. Uzmanlık alanınız dışında konuşmayın” uyarısında bulundu.

Özcan ve Aygün tartıştı
CHP’nin PM ve YDK üyeleri ile milletvekillerinin katılımıyla Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşen Ortak Çalışma Toplantısı’nda söz alanlar parti politikalarına yönelik eleştirilerini sıraladı.
PKK tarafından kaçırıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla parti tabanında tepki toplayan ve CHP’nin ulusalcı milletvekillerini hedef alarak, “Ulusalcı kafatasçı kişilerle bir yol yürünmeyeceği görüldü” açıklamasında bulunan Aygün, toplantıda açıkça hedef alındı. Bazı milletvekilleri, “Bu partinin bir milletvekili ulusalcıları dışlayamaz. Parti yönetiminin bu açıklamaları düzeltmesini beklerdik ama bir düzeltme yapılmadı. Genel Başkan da mı, ulusalcılığı kafatasçılık olarak görüyor? O zaman biz partide yer almayacak mıyız?” dedi.

‘Bunlar kafatasçılar’
Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın “Bunlar kafatasçılar, partinin bunlardan kurtulması lazım’ ne demek, aklım almıyor” sözleri üzerine yerinden kalkan Aygün’ün “Sizlerde kafa yok ki zaten bunları anlayasınız” diye tepki gösterdiği öğrenildi. Bunun üzerine Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun “Bu ne terbiyesizlik” dediği, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak’ın ise Kulkuloğlu’na tepki gösterdiği kaydedildi.

Bazı milletvekilleri ise ANAP kökenli İstanbul Milletvekili Faik Tunay’ı eleştirdi.
“CHP’nin vekiliyim ama CHP’li değilim. Senin yerin CHP olmamalı diyenler var” diyen Tunay’ın partiden ayrılması istendi. Yurtdışında bulunduğu için katılmayan Tunay ise toplantı devam ederken Twitter’a “Büyük beyinler fikirleri, küçük beyinler kişileri konuşur” diye yazdı.

Partinin “ulusalcı” kanadı olarak dikkati çeken isimler, Kürt politikası ve Oslo sürecinde CHP’nin tavrını eleştirerek, “Partide söylem birliği bulunmadığını” belirtip “bu konularda partide net bir tavır göremiyoruz” dedi. Bir milletvekili Oslo politikası ile ilgili “BDP’den ne farkımız kaldı?” diye sordu. İstanbul Milletvekili Nur Serter’in de Oslo sürecini “Bu partinin vekili olarak Oslo konusunda ne diyoruz bilmiyorum. Oslo sürecini destekliyorum diyorsunuz, Oslo’da müzakereye oturduğunuzda PKK’nın talepleri kültürel hakların ötesine geçti, PKK’nın federasyon, özerk devlet gibi taleplerini kabul edecek misiniz?” sözleriyle eleştirdiği öğrenildi.
Serter, “CHP’de artık 2 ok kırılmıştır. Laiklik ve milliyetçilik okları ortadan kalkmıştır” dedi.

H&H Not:

Toplantı sırasında bilgi aktaran haber kaynağımız, Sayın Milletvekili Tanju Özcan ile Sayın Milletvekili Faik Tunay’ın isimlerini karıştırarak bilgi vermiştir. Sayın Tunay’ın toplantıda olmadığı anlaşıldığından 10 dakika sonra haberimiz geri çekilmiştir, okurlarımızdan ve Sayın Tunay’dan bu hatamız için anlayış bekliyoruz…

İnsanlar, hatta koskoca vekiller bile kafa karışıklığıyla, mevsimlerin nasıl oluştuklarını bile unutabiliyorlarken, bir muhabirin haber kaynağının hatasını 10 dakika geç farketmesini hoşgörünüze bırakıyoruz…