CHP’de ‘ihraç tehdidi’

CHP’de ‘ihraç tehdidi’
12 Eylül 2014 09:35

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer yazdı:

 

 

Kılıçdaroğlu eleştirilerine disiplin yolu açıldı

 
Kılıçdaroğlu’na na sosyal medya üzerinden “Artık yeter. Genel başkana eleştiri hakkı olmayan bir partide demokrasiden söz edilemez” gibi eleştiriler yağdıran CHP İzmir/ Bornova üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı ‘parti suçu’ işlediği iddiasıyla İzmir İl Disiplin Kuruluna sevk edildi.Bu karar örgütte büyük endişe ile karşılandı; bazı üyeler “Şimdi ne olacak?” diye sormaya başladılar.

 
İl yönetiminin aldığı bu karara karşılık CHP’de iki dönem PM üyeliği yapan Prof. Dr. Tülay Özüerman bir açıklama yaparak şunları söyledi:

 

“Bu yöntemle parti büyümez, küçülür. İl başkanı vekil seçilmek için adımlar atıyor, ancak giderek CHP’nin oylarını azalttığı/azaltacağı için bu hayali gerçek olamayacak.

 
Sayın Kantarlı’dan sonra sıra bize gelecek. Biz bu durumu, CHP tabanının tasfiyesi olarak okuyoruz.

 
Yeni duruma ayak uyduramayanlar ‘Çekip gitsin’ deniliyor. Ben CHP, Ali Engin’i vekil adayı gösterirse, sandığa gitmeyeceğimi şimdiden ilan ediyorum. İddia ettikleri gibi sosyal demokratlık bir yana, demokrasiden bile haberleri yok diyorum ve il yönetimi davet  ederse demokrasinin ne anlama geldiği, muhalefet olmadan demokrasinin olamayacağı, parti içi demokrasi nedir gibi konularda konferans verebilirim. Çünkü gerçekten ihtiyaç var. Yeni CHP. demokrasi ile mesafesini açtıkça, etnik ve dini siyasete kucak açtıkça tabanını genişleteceği hesabını yapıyorsa çok yanılıyor. Hiç ummayacağınız kişiler ve CHP ‘ye gönül vermişler kurultay sonrasında endişelerini dile getirip, ‘Şimdi ne olacak?’ diye sormaya başladılar. Partimizin girdiği bu virajı çok tehlikeli buluyor ve umanm bu yanlış uygulamadan vazgeçilir diye umut ediyorum.

 
Ve disiplin kurulu size yapıldığı gibi bana da davet çıkaracak olursa, şimdiden savunmaya gitmeyeceğimi duyuruyorum.

 
Artık CHP’de de taraf olmayan bertaraf olmaya başladı.”