CHP’de Ankara için ibre Yalçın Karatepe’den yana dönüyor

CHP’de Ankara için ibre Yalçın Karatepe’den yana dönüyor
18 Kasım 2013 11:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sarıgül olmasına kesin gözüyle bakılan CHP’de Ankara ve İzmir adaylarının kim olacağı da merak ediliyor. Muharrem İnce’nin, Meclis’te kalmasının istendiği ifade ediliyor. CHP’de Ankara için ibrenin, SBF’nin Dekanı Prof. Yalçın Karatepe’ye döndüğü kulislerde ifade ediliyor.

 

Vatan Gazetesi / Kıvanç El

 

Kılıçdaroğlu, önceki hafta Ankara adayına yönelik bir soru üzerine, “Bazı kamu görevlileri var. Henüz istifa etmediler. Dolayısıyla aday adayı konumuna gelmediler. Onları şimdiden deklare etmenin zorluklarını takdir edersiniz” demişti. Bu sözlerle henüz görevinden istifa etmeyen Prof. Karatepe’nin kastedildiği iddia edildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun bazı büyükşehirlerde kadın aday göstermeyi istediği belirtilirken, Ankara için böyle bir durum sözkonusu olursa, aday adaylığını açıklayan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın aday olarak açıklanabileceği ifade ediliyor.

 

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin genç Dekanı Karatepe’nin yıldızı, Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada AKP Hükümeti’ne yönelik yaptığı sert ama esprili konuşmasının sosyal medyada rekor düzeyde paylaşılmasıyla birlikte parlamıştı.

 

Karatepe’nin öğrencilerini gülmekten kıran ve ayakta alkışlanan, nükte dolu konuşmasını aynen yayınlıyoruz: