CHP'de şerh firesi

CHP'de şerh firesi
28 Kasım 2012 23:05

Anadilde savunma hakkı getiren tasarı, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyona damgasını vuran haber ise CHP’li üç vekilin CHP Merkez Yönetim Kurulunun onayıyla çıkan şerh koyma kararına rağmen komisyonda BDP’ye destek çıkması oldu.  
H&H KULİS HABER

Anadilde savunma hakkını da kapsayan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti.

Komisyona damgasını vuran olay ise CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu, Binnaz Toprak ve Salih Fırat‘ın CHP Merkez Yönetim Kurulu’ndan çıkan şerh koyma kararına rağmen tasarıya destek vermesi oldu.


Halkın Habercisi‘nin edindiği bilgilere göre, Komisyon’a gelen üç vekil, CHP’nin şerh kararına katılmadıklarını beyan ederken, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Muğla Milletvekili Süha Aldan‘la aralarında tartışma çıktı.

Yılmaz ve Aldan’ın CHP’den çıkan şerh kararını hatırlatmasına rağmen üç vekil CHP’li arkadaşlarına katılmadıklarını ifade ederek BDP’li vekillerle görüşlerinin aynı olduğunu söylediler…

Ayrıntılar geliyor….