CHP yeni genel başkanını seçecek!

CHP yeni genel başkanını seçecek!
4 Kasım 2023 07:17

CHP’de gözler bugün başlayacak olan 38’inci Olağan Büyük Kurultay’a çevrildi. CHP, kuruluşundan bugüne 56 kurultayı geride bıraktı. Çok adaylı bir yarışla kurultaya gidecek olan partide çekişmenin Kılıçdaroğlu ile parti içi muhalefetin adayı Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor.

 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), 38’inci Olağan kurultayında yeni genel başkanını ve parti yönetimini seçmeye hazırlanıyor.

Kuruluşunu 9 Eylül 1923 ve ilk kurultayını Sivas Kongresi olarak kabul eden Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık siyasi hayatında 19’u olağanüstü, 56 kurultay gerçekleştirdi.

 
7 KEZ GENEL BAŞKAN DEĞİŞTİ
CHP’de bugüne kadar 7 kez genel başkan değişti. İlk genel başkan Mustafa Kemal Atatürk oldu ve 15 yıl görevde kaldı. Ardından İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçildi.

CHP’nin 2022 yılında yapılması gereken 38’inci olağan kurultayı “Olası erken seçim ve salgın şartları” gerekçe gösterilerek 2023 seçimlerinin sonrasına ertelenmişti.

 

 

KURULTAY BUGÜN YAPILACAK

 
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetti, parlamentoda başarı yakalayamayan ittifak da dağıldı.

Parti içi muhalefetin artan değişim talebi sonrası Parti Meclisi’nden 4-5 Kasım tarihlerinde kurultay yapılması kararı çıktı.

Çok adaylı bir yarışla kurultaya gidecek olan partide çekişmenin Kılıçdaroğlu ile parti içi muhalefetin adayı Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor.