CHP “Yaşam Tarzı” komisyonu istedi

CHP “Yaşam Tarzı” komisyonu istedi
11 Kasım 2013 11:24

CHP, kişilerin özel hayatlarına müdahale edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

CHP, kişilerin özel hayatlarına müdahale edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, kişilerin özel hayatlarına müdahale edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması talep edildi.

 

Önergenin gerekçesinde, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumun yaşam tarzına doğrudan müdahale ettiği iddia edilerek şöyle denildi:

Her fırsatta kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediklerini beyan eden Sayın Başbakan, uygulama ve söylemde bu sözünü yerine getirmemektedir. 2013-2014 yılı eğitim öğretim yılı başlamış olmasına rağmen hala yurtlara yerleşemeyen kız ve erkek öğrenciler bulunmaktadır. Hükümet öğrencilerin barınma sorununa çözüm aramak yerine, öğrencilerin ya da ailelerin bulmuş olduğu çözüm yollarına ya da yapmış olduğu tercihlere doğrudan müdahale etmeye çalışmaktadır. Anayasanın 20. Maddesine göre, ‘Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz’ ve Anayasanın 21. Maddesine göre ise, ‘Kimsenin konutuna dokunulamaz’ hükümleri yer alırken AKP Hükümeti bir nevi Anayasanın 20. Maddesi ve 21. Maddesini adeta yok sayarak müdahalelerde bulunmaktadır.”

 

AKP HÜKÜMETİ YAŞAM TARZLARINA MÜDAHALE ETMEKTEDİR

 

AKP’nin yaşam tarzına müdahale ettiği ileri sürülen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

 

“Yapılacak tüm yaşam tarzı müdahalelerine anayasal meşruiyet sağlamayı amaçlayan AKP Hükümeti, demokrasiyi sadece araç olarak görmeye devam etmektedir.İnsanların doğumlarına, çocuk sayılarına, içecekleri içeceğe, inançlarına, eğitimlerinin nasıl olacağına karar veren AKP Hükümeti yaşam tarzlarına müdahale etmektedir. Yaşam tarzlarına müdahale konusunda Meclis araştırması açılması elzemdir.”