CHP, ‘Ulusal Çocuk Politikası’ oluşturacak

CHP, ‘Ulusal Çocuk Politikası’ oluşturacak
14 Ekim 2016 13:57

CHP Genel Merkezi’nde hafta sonu ‘Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı’ düzenlenecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık’ın ev sahipliği yapacağı çalıştaya eğitim, çocuk sağlığı, çocuk psikolojisi ve çocuk hukuku alanında çalışan isimler katılacak.

 

 

 

 

Serbay Mansuroğlu / Birgün

 

 

CHP, “Ulusal Çocuk Politikası” oluşturmak amacıyla hafta sonu iki gün sürecek çalıştay düzenliyor. Çalıştay; eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve adalet olmak üzere dört ana başlıkta gerçekleşecek. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ev sahipliği yapacak.

 

 

Çocuk eğitimi, çocuk sağlığı, çocuk psikolojisi ve çocuk hukuku konusunda uzman akademisyen, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve gazetecilerin katılacağı çalıştayda, CHP’nin “Ulusal Çocuk Politikası Strateji Belgesi”nin ortaya çıkması amaçlanıyor.

 

 

CHP tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin tarafı olan ülkemizde sağlıktan eğitime, adaletten sosyal hizmete her alanda hak temelli, bütüncül bir ‘Ulusal Çocuk Politikası’ ihtiyacı olduğu çok açıktır. Bu ihtiyaç üzerinden; CHP Genel Merkezi’nde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı düzenlenecektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, Partimizin ilgili İhtisas Komisyonlarındaki temsilcileri, yurt içinden ve yurtdışından akademisyenler, uzmanlar ve çeşitli dernek temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek çalıştay eğitim, sağlık, sosyal hizmet ve adalet olmak üzere dört ana başlıkta yürütülecektir.

 

 

Eğitim

Eğitim konu başlığında müfredat, okul kitapları, okullaşma oranı, altyapı, eğitimciler vb.konular üzerine değerlendirmeler yapılacak ve öneriler geliştirilecek.

 

 

Sağlık

Sağlık konusunda çocuk sağlığı, beslenme, çocuk istismarı, çocuk gelinler, çocuk işçiliği,çocuklarda bedensel deformasyonlar, madde bağımlılığı ve sağlık sunumundaki açıklar gibi alt başlıklar incelenecek.

 

 

Sosyal hizmetler

Sosyal hizmetler ve sosyal yardım alanında mevzuat, yargı, yerel yönetimler, sivil toplum, medya, öğrencilere harçlık, barınma ve yurtlar vb. konulara yer verilecek. Adalet konu başlığında çocuk mahkemeleri, çocuk ıslah evleri, çocuk izlem evleri, çocuk istismarı, çocuk ihmali vb. konular üzerine çalışılacak.

 

 

 

Çocuk hukuku

Çocuk katılımcılarla ayrı bir oturumun da gerçekleşeceği çalıştayda önümüzdeki dönem çocukların yaşayacakları ya da derinleşeceği öngörülen; çocuk evlilikleri, çocuk işçiliği, mültecilik, çocuk yoksulluğu, madde bağımlılığı, özgürlüğünden yoksun kalan çocuklar, bakım ve koruma altındaki çocuklar, şiddet, ihmal ve istismar, çatışma süreci, çocukların katılım hakkı, ifade, din ve vicdan özgürlükleri, ayrımcılık vb sorun alanları ele alınacaktır.