CHP Trabzon Ortahisar adayı Ahmet Kaya: Emeklilerimize nefes aldıracağız

CHP Trabzon Ortahisar adayı Ahmet Kaya: Emeklilerimize nefes aldıracağız
24 Mart 2024 12:33

 

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, emeklilerin açlık sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek, “Emeklilerimizin içinde bulunduğu duruma asla kayıtsız kalmayacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştireceğimiz projelerle emeklilerimize nefes aldıracağız” dedi.

 

 

ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

 

 

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti. Göreve geldiklerinde Ortahisar’ı ortak akılla yöneteceklerini vurgulayan Kaya, “Sivil toplum kuruluşlarımızla, derneklerimizle sık sık bir araya gelip sorunlarını ve taleplerini dinleyeceğiz, sıkıntılarını çözme gayreti içinde olacağız. ‘Ben ne dersem o olacak’ anlayışını reddediyoruz. Ortahisar’ı birlikte yöneteceğiz. Ortak akıl, şeffaf yönetim ve sosyal belediyecilik anlayışıyla, bütün Türkiye’nin takdir ettiği Ortahisar’ı el birliğiyle yaratacağız” dedi.

 

 

 

ASLA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

 

 

Ekonomik krizin ve hayat pahalılığın en yoğun yaşandığı illerin başında Trabzon’un geldiğini, özellikle emeklilerin açlık ve yoksulluk sınırının altındaki maaşlarla hayatta kalma mücadelesi verdiklerini dile getiren Kaya, “Yıllarca çalışıp didinmiş, alın teri dökmüş, bu ülkeye değer katmış insanlarımız sefaletle baş başa bırakılmış, adeta ‘Ne haliniz varsa görün’ denilmiş durumdalar. Kafelerde, çay ocaklarında bir çay içmeye bile durumları olmayan emeklilerimizin yegane sosyalleşme alanları, parklardaki belediye bankları haline geldi… O da boş bank bulabilirlerse! Emeklilerimizin içinde bulunduğu bu duruma asla kayıtsız kalmayacağız” diye konuştu.

 

 

EMEKLİ EVE HAPSOLMAYACAK

 

 

“Emeklilerimize nefes aldıracağız” diyen Kaya, “Düzenleyeceğimiz turistik gezilerle Çanakkale, Anıtkabir gibi önemli merkezleri gezip görmelerini, günübirlik yayla gezileri ile nefes almalarını sağlayacak; açacağımız kafelerde, 1 liralık sembolik bir ücretle çay içip, dostlarıyla sohbet etme olanağı sunacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştireceğimiz projelerle Ortahisar yüzü gülen insanların kenti olacak” ifadelerini kullandı.