CHP PM’ye giren milletvekilleri!

CHP PM’ye giren milletvekilleri!
6 Kasım 2023 12:51

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için saat 05.30’da başlayan oy sayım işlemi, saat 11.00’da sona erdi. PM ve YDK için toplam 490 kişi adaylık başvurusu yaptı. Alınan oy sonuçları açıklandı.

 

 

60 kişiden oluşan Parti Meclisi’ne 52 kişi Parti Meclisi adayları arasından, 8 kişi de Bilim, Kültür ve Sanat Platformu adayları arasından seçiliyor.

 

Sonuçlara göre Parti Meclisi seçiminde en yüksek oyları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesinde yer alan İstanbul milletvekilleri Gökan Zeybek, Özgür Karabat aldı. İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru en çok oy alan üçüncü isim oldu.

 

 

IŞIK GÖREVDEN ALINMIŞTI, PM’YE SEÇİLEN 4. İSİM OLDU
Seçim sonrası başlayan değişim tartışmalarında Zafer Partili Anıl Ulukuş’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu danışmanlığına sert tepki gösteren, sonrasında görevden alınan İstanbul Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık en çok oy alan dördüncü isim oldu.

 

 

PM’YE GİREN MİLLETVEKİLLERİ
Seçim sonrası değişim hareketini destekleyen çok sayıda milletvekili de Parti Meclisi’ne girmeye hak kazandı.

 

 

Bu isimler İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal.

 

 

Oy verme işleminin ardından belirlenen listede kadın ve gençlik kotası dolayısıyla değişiklik yaşandı. Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, “Denge Denetleme Listesi”ni hazırlayan Oğuz Kaan Salıcı ve Nevaf Bilek ise cinsiyet kotası dolayısıyla liste dışı kaldı.