CHP MYK’da ön seçime karşı çıkan ilginç üçlü kim? İşte CHP MYK’nın perde arkası!

CHP MYK’da ön seçime karşı çıkan ilginç üçlü kim? İşte CHP MYK’nın perde arkası!
8 Eylül 2018 08:18

Bugün CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Gündemin en önemli maddesi yerel seçimde adayların nasıl belirleneceği idi.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP’den Atatürk’ü tamamen silmek isteyen 10 Aralık Hareketi’nin kurucularından,  çiçeği burnunda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaaan Salıcı, son günlerin flaş ismi KRT TV’yi CHP’li belediyelerin parasıyla bir yakınının üzerine aldığı iddia edilen Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İstanbul’da hiçbir iddiası olmadığı halde ismini gündemde tutabilmek adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen Genel Sekreter Akif Hamzçebi, adayların ön seçimle belirlenmesine şiddetle karşı çıkan isimler oldu.

 

 

Bu üçlünün dışındaki MYK üyelerinin, özellikle CHP’nin kalesi olarak bilinen yerlerde adayların kesinlikle ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, aynı adaylarla ya da Genel Merkez’in belirleyeceği atama adaylarla seçime gidilmesi durumunda parti tabanının tepki göstereceğini ve seçim sonuçlarının başarısızlıkla sonuçlanacağını ifade etmeleri üzerine tartışmalı geçen toplantının sonunda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçim istemeyen şöhretli MYK üyelerinin ( Oğuz Kaan Salıcı,Tuncay Özkan ve Akif Hamzaçebi ) istekleri doğrultusunda -MYK’da azınlıkta olmalarına rağmen- ön seçim yapılmadan adayların özellikle CHP’nin güçlü olduğu yerlerde Genel Merkez atamasıyla yapılmasına karar verildiği ancak bu kararın kamuoyuyla paylaşılmasının şu aşamada doğru olmadığı benimsendi.

 

 

Her zaman olduğu gibi  alınan kararın kamuoyuna açıklanmasının zamanı Kılıçdaroğlu’nun takdirine bırakıldı.

 

Tuncay Özkan, Oğuz Kaan Salıcı ve Akif Hamzaçebi’nin CHP tabanında hiçbir zaman destek bulamadığı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun koltuları altında CHP’nin yönetimine taşındığı herkes tarafından biliniyor.

 

Akif Hamzaçebi, İstanbul adayı olması durumunda kazanma şansının hiç olmadığını kendisi de bilmesine rağmen sırf ismini gündemde tutabilmek için Oğuz Kaan Salıcı ve Tuncay Özkan’la birlikte hareket ediyor.

 

Oğuz Kaan Salıcı, kendisine yakın isimleri belediye başkanı seçtirerek gelecekte hedeflediği CHP Genel Başkanlığı koltuğunun alt yapsını oluşturmak için mücadele ediyor.

 

Tuncay Özkan, CHP’li belediyelerin parasıyla ukdesine geçirdiği KRT TV iddiaları kamu oyunda çalkalanırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir miyim planlarını şimdiden yapıyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da koltuğunu korumak için delegelerin saf değiştirmemesi adına kişisel çıkarlara ses çıkaramıyor.

 

Konunun CHP’ye yerel seçimlerin yaklaştığı bu süreçte ne getirip götüreceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.