CHP Mudanya’da akraba kontenjanı!

CHP Mudanya’da akraba kontenjanı!
20 Şubat 2019 22:12

CHP Mudanya İlçe Örgütü, İlçe Yönetimi’nde meclis üyeliği için seçim yapar ve İlçe Başkanı Ergül Batman ile yönetim kurulu üyesi Volkan Özbek’i ilçe yönetiminin Belediye meclis üyesi adayı olarak onaylar.

 

 

 

Ama hesaplar alt üst..

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yerel seçimlerde, ‘Nasıl bir adım öne geçeriz, nasıl bir oy daha fazla alırız’ hesabı yapmak yerine, bazı parti yöneticilerinin akrabalarını bir yerlere getirme peşine düşmüşlerdir.

 

İşte son örnek de Mudanya’da…!

 

CHP Bursa Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Orhan Sarıbal, Hayri Türkyılmaz’ın yeniden Belediye Başkan Adayı yapılması için epey bir uğraş vermiş, hatta Hayri Türkyılmaz tekrar aday yapılmazsa ‘İstifa edeceğini’ bile söyleme gafletinde bulunmuştu.

 

Meğer pazarlık bambaşka bir boyuttaymış. Alınan duyumlara göre, Orhan Sarıbal ile Hayri Türkyılmaz kafa kafaya verip anlaşmış. Orhan Sarıbal, Hayri Türkyılmaz’ın tekrar başkan adayı olması karşılığında eniştesi Cengiz Taner’i hem Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’ne hem de Belediye Başkan Yardımcılığına getirmesini istemiş.

 

Listeler açıklandıktan sonra Cengiz Taner’in adını da meclis üyeliğinde gördük. Şimdi sırada anlaşmanın ikinci adımı olan Başkan Yardımcılığı var. Eğer, Hayri Türkyılmaz seçimi kazanırsa Cengiz Taner’i Başkan Yardımcısı olarak görmemiz işten bile değil. Lakin, alınan son anket bilgilerine göre Başkan Türkyılmaz’ın bu seçimlerde işi çok zor.

 

Hayri Türkyılmaz’ın uzlaşmasız ve küfür dolu söylemlerinden bıkan halk oy pusulasını Dr. Murat Ünal ile Engin Tokgöz’e çevirmiş durumda. Anketlerden alınan bilgilerde aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in de Mudanya’da üstünlük sağladığı ve Hayri Türkyılmaz’ın seçimi kazansa bile Bozbey’in en az 10 puan daha fazla oy alacağı gözüküyor.

 

Cengiz Taner kimdir. .?
2009 yerel seçimlerinde ANAP’tan Belediye meclis üyesi olmuş ve CHP’nin seçimi kaybetmesine AKP’nin Mudanya’da iş başına gelmesine sebep olmuş. Seçimlerden sonra ANAP’ın kapanması neticesinde tekrar CHP’ye geçmiştir. Aynı zamanda Orhan Saribal’ın da eniştesidir.

 

CHP Mudanya ilçe yönetimi ve üyeleri kendi önerilerinin üstüne Orhan Sarıbal darbesinden sonra yine tıpış tıpış sandığa gider mi?