CHP Lideri Özel 3 hedef sıraladı başarı çıtasını açıkladı

CHP Lideri Özel 3 hedef sıraladı başarı çıtasını açıkladı
25 Mart 2024 12:40

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçimlere bir hafta kala başarı çıtasını açıklayarak, seçimlerdeki 3 hedefini açıkladı.

 

 

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kalmışken adaylar ve parti genel başkanları seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Birgün’den Yaşar Aydın’a konuşan Özgür Özel CHP’nin Kurultay süreci ve sonrasında yaşananlardan sonra kendini çabuk topladığını, elindeki belediyelerin bile kaybedilmesine emin gözüyle bakılırken bugün bambaşka bir senaryonun konuşulduğunu aktardı.

Öte yandan Özgür Özel yerel seçimlerde başarı çıtasını açıklayarak üç hedef saydı. Özel Büyükşehir belediye sayısının korunması, toplam belediye sayısının artırılması ve oy oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılmasını hedef olarak belirledi.

 

Özgür Özel açıklamasında şunları söyledi:
Üç dört ay önce fotoğrafa baktığında gördüğünüz şey muhalefet blokunun dağılmış olduğu DEM’in kendi adayları ile seçime girdiği ve iktidarın kendini tahkim ettiği olacaktır. Dolayısıyla neredeyse seçim başlamadan bitmiş havası vardı. CHP’nin kendi belediyelerini muhafaza etmesi bile imkansız görünüyordu. Ama şimdi tüm Türkiye olarak başka bir şey konuşuyoruz. Hiçbir başkan tabii ki elde olan hiçbir belediyeyi kaybetmeyi istemez. Ama seçimlerden elimizdeki büyükşehir belediye sayısını koruyan veya en azından onun hemen üstüne çıkan bir sonucu başarı olarak görürüm. CHP’nin tek başına bunu sağlayabilmesi çok kıymetli. Diğer hedefimiz toplam belediye sayısını artırmak. Bunu da başaracağımızı görüyorum.

Son genel seçimlerde ittifak olarak girdiğimiz seçimde oy oranımız yüzde 25 oldu. Bu oy oranını tek başına korumak ve üzerine koymak başarıdır. Yüzde 30’a yaklaşan ve aşan bir oy oranı beni çok mutlu edecektir.

Yapılan her kamuoyu araştırması bir öncekinden daha iyi çıkıyor. Sürekli yukarıya doğru çıkan bir eğri var. Pazar günü durumu göreceğiz. Doğrusal bir çıkışta mıyız yoksa gücümüzü katlayarak mı artıracağız göreceğiz.