CHP Kulislerinde kutuplaşma iddiaları

CHP Kulislerinde kutuplaşma iddiaları
28 Ekim 2013 09:36

Akşam Gazetesi, Gürsel Tekin ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, Sarıgül’e karşı birleştiği; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ise Sarıgül tarafında konumlandığı iddialarına yer verdi.

 

Akşam’ın, ‘Küskünler İttifakı’ başlığıyla sayfalarına taşıdığı birleşme iddiaları şöyle:

 

Parti kulisleri yerel seçimler için hareketlenirken, CHP İstanbul teşkilatı adeta kaynıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun son çağrısından sonra adaylığı hemen hemen kesinleşen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile aday adaylığını açıklayan Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in kadro savaşları kulislerin bir numaralı gündem maddesi. İl merkezine yapılan aday adayı başvurularındaki bazı isimlerin Sarıgül’e, birçok isminse Tekin’le hareket ettiği görülüyor.

 

BEYOĞLU’NDA KOTİL’İ DESTEKLİYOR

 

Son gelişmeler üzerine uzun süredir kavgalı olan gruplar Sarıgül’e karşı birleşmeye başladı. 2009 yerel seçimlerinde kanlı bıçaklı olan Gürsel Tekin ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün, yine Tekin’in karşısındaki eski İl Başkanı Şinasi Öktem ve berberindekilerle birlikte hareket ettiği öğrenildi. Kulislerde; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Sarıgül tarafında olduğu da, Tekin’in Beyoğlu için aday adaylığını açıklayan Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil’in arkasında olduğu da konuşuluyor. Yaşanan cepheleşmenin gerekçesi ise: İl örgütünde iktidar sahibi olmak.

 

İLÇELERDE DE KAPIŞMA ÇETİN

 

Sadece Büyükşehir adaylığı için değil, ilçe belediyelerinde de Tekin ile Sarıgül karşı karşıya gelecek gibi. Çatalca’dan Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen Engin Akman aday adayı olarak başvurdu. Kağıthane’de Fevzi Şit, Beylikdüzü’nde Osman Gürcan Çelikkol, Ataşehir’de Beytullah Doğan, Sancaktepe’de Özgen Nama, Adalar’da Metin Kaya, Bakırköy’de, Serdar Kılavuz, Tekinle birlikte hareket eden isimler arasında öne çıkıyor. Kale ilçelerden Beşiktaş’ta Bülent Tatar, Maltepe’de ise Ali Kılıç’ın adaylık noktasında öne çıktığı konuşulanlar arasında. Sarıyer’de ise Hüsamettin Özkan’a yakınlığı ile bilinen Erol Aydın en güçlü aday adayları arasında.