CHP kulisleri alev aldı!

CHP kulisleri alev aldı!
5 Ağustos 2023 09:47

CHP’de ilçe örgütlerinin kongreleri yarın başlayacak ve 10 Eylül Pazar günü tamamlanacak. Uzun bir aradan bu yana, CHP’nin kale olarak gördüğü, güçlü olduğu ilçelerde adeta aday patlaması yaşanıyor.

 

 

CHP’de Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Çankaya, Yenimahalle, Konak, Muratpaşa, Çukurova gibi bir çok ilçede 3, bazen de 4 adayın aday çıkması öngörülüyor…

İlçe kongrelerine ilişkin itiraz süresinin bitiminin ardından ise 16 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan il kongreleri 15 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Yine şimdiden İstanbul, Ankara, İzmir gibi kurultay delegesi olarak, niceliksel ağırlığı olan büyükşehirlerde de, bir çok aday adayının ismi kulislerde il başkanlığı için dolaşıyor.

 

 

Ankara için eski Ankara milletvekili Levent Gök’ün ismi geçerken, Gök’e yakın kaynaklar, ön seçim olması durumunda Gök’ün Ankara Büyükşehir adayı olmayı istediğini, il başkanlığını kesinlikle düşünmediğini belirtiyor…

 

 

Gizli ‘zoom’ toplantısı ile gündeme gelen Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ise Ankara Büyükşehir Başkanvekili olan Sercan Çığgın’ı il başkanı adayı olarak çıkarmak için çalışma yürüttükleri belirtiliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de, şimdiki Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım’ı aday çıkarmayı istediği konuşuluyor.

 

 

ADD Genel Sekreteri Ayhan Yalçınkaya’nın ise ilçe seçimlerinin sonuçlarına göre aday olabileceği gelen kulis bilgileri arasında. Mevcut il başkanı Ali Hikmet Akıllı ‘nın ise Genel Başkan onay verirse yeniden aday olmak istediği ama Tekin Bingöl ‘ün bu isme karşı kesin net tavırlı olduğunun altı çiziliyor.

 

İstanbul için ise Gürsel Tekin’in adaylık için bastırdığı, Kılıçdaroğlu’nun da sıcak baktığı belirtiliyor. Yine Cemal Canpolat’ı da CHPli bir grup işadamının ve milletvekilinin adaylık için çıkartmaya çalıştığı diğer bir ayrıntı…

 

 

İzmir İl için ise, Tunç Soyer ile Tuncay Özkan’ın karşılıklı aday çıkartması bekleniyor…

Yine eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise, yaklaşan yerel seçimler öncesi, boş durmadığı ve, kendisine çok yakın bir isim olan Altan İnanç etrafında, İzmir’in önde gelen isimlerini birleştirmek için adım attığı aktarıldı.

Tuncay Özkan’ın mahalle seçimlerinde kan kaybı yaşadığı da bize ulaşan iddialar arasında.

İl kongrelerinin bitiminin ardından ise CHP, Parti Meclisi’nin belirleyeceği bir tarihte olağan kurultayını gerçekleştirecek.