CHP Kırklareli örgütüne Kesimoğlu cezası!

CHP Kırklareli örgütüne Kesimoğlu cezası!
25 Ekim 2019 11:00

21 Ekim’de toplanan CHP MYK’da alınan karar üzerine CHP Kırklareli örgütünden 164 kişi tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Kırklareli İl Başkanlığı’na gönderilen yazıda Disiplin Kurulu’na sevk gerekçesi olarak, 31 Mart seçimlerinde ilgili kişilerin bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun desteklenmesi ve seçim çalışmalarına katılmaları gösterildi.

 

Bilindiği üzere Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP’den yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa edip bağımsız belediye başkanı adayı olmuş ve yeniden  belediye başkanı seçilmişti. Ancak MHP ve  AKP seçim sonuçlarına itiraz edince 170 sandığın tekrar sayılmasına karar verilmişti.

 

İl Seçim Kurulu’nun bu kararı üzerine CHP örgütü adeta Kesimoğlu için seferber olmuş ve Türkiye’nin dört bir yanından partililer Kırklareli’ne giderek Kesimoğlu’na destek olmuşlardı.

 

CHP’den istifa etmesine rağmen başka bir partiye geçmek yerine kendine ve Kırklareli halkına güvenip bağımsız aday olan Mehmet Siyam Kesimoğlu  için sonuç değişmemiş ve oyların yeniden sayılmasının ardından Kırklareli Belediye Başkanlığını adeta bileğinin hakkıyla kazanarak mazbatasını almıştı.

 

Bu süreçte başta Muharrem İnce olmak üzere, Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve pek çok CHP milletvekili Kırıklareli’ne giderek Kesimoğlu’na destek olmuşlardı.

 

CHP MYK’da alınan kararla Kesimoğlu’na destek olan seçim çalışmalarına katılan 164 CHP’linin kesin çıkarma cezasıyla Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi CHP tabanında çok fazla tepki topladı.

a1