CHP Kadıköy adayı Mesut Kösedağı: Hedefimiz rekor oy almak!

CHP Kadıköy adayı Mesut Kösedağı: Hedefimiz rekor oy almak!
18 Mart 2024 09:36

CHP’nin Kadıköy adayı Mesut Kösedağı, 14 Mayıs seçimlerinden sonra tabanda görülen ‘küslüğün’ geçtiğini belirterek, “Seçmenimiz önüne bakıyor, çünkü umut var. Burada hedefimiz rekor oy almak” dedi.

 

 

CHP’nin Kadıköy adayı Mesut Kösedağı Gazete Duva’dan Eren Topuz’a konuştu.

 

 

Seçilirseniz ilk faaliyetleriniz neler olacak?

Kadıköy son 10 yıldır ciddi bir kentsel dönüşüm süreci içine girmiş durumda. Deprem gerçeği var. Bir de Kadıköy’ün marka değeri ve inşaat değeri yüksek olduğu için kentsel dönüşüm Kadıköy’de biraz yoğunlaştı. Aslında baktığımız zaman Kadıköy olarak kentsel dönüşümü yüzde 55-60 bandında tamamladık. Yüzde 40 civarında bir bölüm kaldı. Şu anda görünen en büyük sorun yoğun inşaat faaliyetleri yüzünden ortaya çıkan kaldırımların düzenlenmesi gibi hizmetler. Çünkü kaldırımları ne kadar düzeltirseniz düzeltin bir o kadar da bozuluyor. Siz bir yerini düzeltiyorsunuz, öbür gün başka bir inşaat başlıyor ve bu yüzden o kaldırım bozuluyor. Bu da hem pusetli annelerin hem çocukların hem de Kadıköy’de yaklaşık 100 bine yakın 65 yaş üstü vatandaşımız var, onların hayata karışmasını zorlaştırıyor. Biz de bu sorunları aşmak adına projeler geliştirdik. Hem denetimi hem temizliği hem de kaldırım düzenlemelerini hızlıca toparlayarak Kadıköy’ü 6 ayda tekrar eski huzurlu güzel günlerine getirmek gibi bir hedefimiz var.

 

 

‘MODA’DAN MARMARAY, METROBÜS VE METROYA ULAŞIMI SAĞLAYACAĞIZ’
Kadıköy’de son yıllarda bir elektrikli scooter gündemi var. Sizin bu konuya yaklaşımınız nedir?

Kadıköy şu anda dünyanın en çok mikro mobilite uygulamasının olduğu ilçelerin başında geliyor. Caferağa da dünyada en çok e-scooterın olduğu mahalle. Tabii arz talep meselesi aslında bu. Niçin bu kadar talep var? Bizim Moda’mız da Caferağa’mız da yukarıda kaldığı için tramvay dışında bir toplu ulaşım hizmetimiz yok, o da yetersiz kalabiliyor. Büyükşehir’le konuştuk, burada arkadaşlarımız da çalışıyor. Biz Kadıköy Belediyesi olarak da çalışıyoruz. Belki bir minibüs olur, belki dolmuş olur, hem Marmaray ile metrobüse hem de rıhtımdaki metroya ulaşım araçlarını biz sağlayacağız.

Sorun olabilir, belediye sorunları yasaklamaz, belediye sorunları yönetir. Bizim buradaki bakışımız bu.

 

 

‘HEDEFİMİZ REKOR OYLA KAZANMAK’
14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP seçmeninin partisine “küstüğü” yorumları yapıldı. Kadıköy’de de TKP, TİP, DEM Parti, İYİ Parti gibi birçok parti kendi adayını gösterdi. Sizce bu seçimde CHP tabanından bu partilere bir tepki oyu geçişi olur mu?

14 ve 28 Mayıs sürecinde bizden yüksek bir beklenti vardı, maalesef istediğimizi alamadık. Küçük bir oy farkıyla seçimleri kazanamadık. Bunun yansıması mayıs, haziran ayında tabii ki oldu. Herkesten önce bizde oldu. Toplumda da olması çok doğal bir şey. Ama üzerinden kaç ay geçti? Ekonomi daha kötüye gitti. Emekli daha kötü oldu, hayat çok daha pahalandı, seçim sonrası ne olacağı da belli değil.

Şu anda ise algı değil, veri konuşur. Böyle bir algı var, evet ama şöyle bir veri de var, biz bir aydır sahadayız. Neredeyse her gün bin kişinin elini sıkıyoruz, onları dinliyoruz. Şu anda toplumun tek derdi geçim kaygısı. Toplum, özellikle de bizim seçmenimiz o seçimi atlatıp önüne bakıyor. Çünkü önünde ciddi bir umut var. Biz Büyükşehir’i tekrar kazanacağız. 14 belediyemizi tekrar kazanacağız. Bunun da üzerine 6-7 belediye koyacağız. Bunlar da veriye dayanıyor.

Siyaset, önüne bakma işidir. Şu an biz de önümüzdeki seçime bakıyoruz ve bu maça çok iyi hazırlandık. O yüzden 31 Mart’ta ciddi bir oy olacağız. Kadıköy’deki adayların hepsine tek tek başarılar diliyorum. Ama Kadıköy’ün belli gerçekleri, değerleri vardır. Biz de Kadıköylünün yaşam tarzına, düşüncesine saygı duyup onları korumaya devam edeceğiz, sahip çıkacağız. Kadıköy Belediye Başkanı sadece kaldırım yapan, çöp toplayan kişi değildir, siyasi de bir figürdür. Ben de bunun bilincindeyim. Bizim burada hedefimiz rekor oy almak. Onun için çalışıyoruz. Kadıköy halkı da gereken cevabı sandıkta verecektir.

 

 

‘CHP’DE YENİ BİR JENERASYON OLUŞTU’
Bu seçimde CHP’nin 80’li yıllarda doğan birçok adayı var. Siz de 1984 doğumlusunuz. CHP’de yeni bir jenerasyon mu geliyor?

Dönem değişiyor, dünya değişiyor, ihtiyaçlar, siyasete bakış değişiyor. Dünyanın birçok ülkesinde genç liderler var artık. Biz İstanbul’da aslında Türkiye’ye bir mesaj verdik. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de burada kararlı bir duruşu oldu. Mesela Tuzla’da Ali Eren Başkanımız 30’lu yaşlarında, Ataşehir’de Onursal Adıgüzel 39, Kartal’da Gökhan Yüksel 37, Avcılar’da Utku Caner Çaykara 33 yaşında, Beşiktaş’ta Rıza Akpolat, Üsküdar’da Sinem Dedetaş var, ben de 40 yaşındayım. Biz birçok ilçemizde genç adaylarla yola çıkıyoruz. Bu arkadaşlar aynı zamanda yerel deneyimi olan, liyakatli, toplumu bilen, parti kültürünü almış arkadaşlarımız.

Yeni bir jenerasyon bence oluştu. Tabii tecrübeli belediye başkanlarımız da aramızda, biz de onların deneyimlerinden faydalanacağız. Bunu harmanlayabilen partiler zaten önü açık partilerdir. Biz de bunu Sayın Özgür Özel önderliğinde bu dönem gerçekleştirdik. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu da genç, PM’miz de genç, MYK’mız da genç. CHP belediyeleri yeni dönemde çok daha halkın içerisinde, çok daha hızlı çözüm üreten belediye başkanlarına sahip olacak.