CHP İzmir’de neler oluyor?

CHP İzmir’de neler oluyor?
5 Ağustos 2023 09:28

CHP Genel Merkezde yaşanan iç karışıklık, İzmir’de delege seçimleri ve yaklaşan yerel seçim tarihi sadece Ankara’da değil İzmir’de de birçok gerginliği ve parti içi çatışmaları gündeme getiriyor. Fakat delege seçimlerinde İzmir Balçova Belediyesi’nde ilginç olayların yaşandığı gibi bir de partiliye saldırı gerçekleşti.

 

 

 

 

Odatv’den Gamze İşler’in haberine göre Balçova belediye eski başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya, 3 dönem üst üste 15 yıl belediye başkanlığı yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler de bir kez daha CHP’den belediye başkan adayı oldu. Çalkaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği için adaylığı düşürüldü. Mehmet Ali Çalkaya düzenlediği mitingde “Burası Balçova buradan çıkış yok” diyerek hükümete seslendi.

CHP Genel Merkezi bu duruma, çareyi Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’yı aday göstererek buldu. Belediye Başkanlığı koltuğuna her ne kadar Fatma Çalkaya otursa da Balçova belediyesini başkanın eşi Mehmet Ali Çalkaya’nın yönettiği hep iddia edildi.

 

 

DELEGE LİSTELERİNİ MEHMET ALİ ÇALKAYA YAPIYOR

 

 

Siyasi olarak hep karşı karşıya gelen Çalkaya ve CHP Genel Merkez Yönetimin’de olduğunu ifade eden Ayhan Kindik bugüne kadar Balçova’da delege seçimlerinde de karşılıklı iki liste olarak yarıştı.

Temmuz ayında gerçekleşen son delege seçiminde iddialara göre; Mehmet Ali Çalkaya CHP’nin sadece üyesi olmasına rağmen hala belediye başkanı gibi davranıp delege listelerini hazırladığı ifade edildi.

Ayhan Kindik’i çağırıp “delege listesi çıkarmayın sizi delege yazacağız” diyerek liste çıkarmamalarını sağladığı ifade edildi.

Delege listesi çıkarmayan Ayhan Kindik ve H.G delege listesine giremedi.

 

 

CHP’Lİ ÇALKAYA: SENİN AĞZINA MERMİ DOLDURURUM

 

 

Eski Balçova Belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Merkez Yönetim Kurulunda olan Ayhan Kindik’i arayarak telefonda “Senin ağzını mermi doldururum, neredesin sen” dedi.
İş yerinde olduğunu söyleyen Kindik’in yanına CHP’li 4 kişiyi alarak giden Mehmet Ali Çalkaya Ayhan Kindik’i darp etti.

Çalkaya’nın 2 yumruk atarak sol kulağını yaraladığını söyleyen Kindik, sosyal medya hesabından aldığı darp raporunu yayınladı.

 

 

ODATV’YE KONUŞTU

 

 

CHP’li Mehmet Ali Çalkaya yaşanan olay sonrası birçok partiliyi araya sokarak konunun adliyeye gitmemesi için Kindik’e ulaştı. İnciraltın’da bir kafede buluşan Çalkaya, Kindik’ten “Ben hatalıyım özür dilerim” dedi.

Fakat olayı yargıya taşıyan Ayhan Kindik Odatv’ye konuştu. Kindik, “Davamdan vazgeçmeyeceğim Adaletin kestiği parmak acımaz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın geçmişte yaşlı bir adamı beyzbol sopası ile dövdüğü ve dava süreci yaşandığı CHP İzmir Eski İl başkanı Kemal Karataş’ı darp ettiği de iddialar arasında bulunuyor.

2024 yerel seçimlerde Mehmet Ali Çalkaya’nın kendisinin aday olamaması halinde eşi Fatma Çalkaya’yı tekrar Belediye Başkanı adayı göstereceği ifade ediliyor.