CHP internet için AYM’ye gidecek

CHP internet için AYM’ye gidecek
16 Nisan 2015 10:00

“İnternet yasası” olarak da bilinen ve internete erişimin engellenmesini kolaylaştıran ve cezai yaptırımları artıran düzenlemelerin de yer aldığı “torba yasa” Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

 
CHP; aralarında internet yasaklarının da bulunduğu yasanın bazı hükümlerinin iptali istemiyle bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.
TİB’in internet ortamında yer alan yayınlarla ilgili olarak içeriğin çıkarılması ya da erişimin engellenmesi kararı yasaya göre, başkanlık tarafından derhal erişim sağlayıcılara ve ilgili içerik ve yer sağlayıcılara bildirilecek. İçerik çıkartılması veya erişimin engellenmesi kararının gereği, kararın bildirilmesi anından itibaren 4 saat içinde yerine getirilecek. Söz konusu içerikler çıkarılıncaya kadar erişimin engellenmesi tedbirine devam edilecek.

 
CHP de internet yasaklarını içeren düzenlemelerin de yer aldığı “torba yasa”nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Başvuruyu, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi yapacak.