CHP'li Muharrem İnce'yi Ramazan davulcuları böyle sahura kaldırdı

CHP'li Muharrem İnce'yi Ramazan davulcuları böyle sahura kaldırdı
3 Ağustos 2013 12:15

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, babasının oturduğu Yalova’nın Elmalık Köyü’ndeki evinde Ramazan davulcuları tarafından sahura kaldırdı.

Davul çalan gençlerin, Sahur oldu, kalk hadi vekil ağabey dizeleriyle sahura kaldırdığı İnce, gençliğinde köyde davul çaldığını söyledi.
Elmalık Köyü’nde davul çalan gençler, Muharrem İnce’nin babasının evine geldi. Davulcu gençler, Sahur oldu kalk hadi vekil ağabey, yak ışıkları da balkona çık vekil ağabey. Sende bu yollardan geçtin, bu köyün suyunu içtin. Ankara’ya gittin de ne oldu Yine geldin köyünü seçtin diyerek İnce’ye seslendi.

Davul sesini duyan İnce ise ışıkları yakarak evin balkonuna çıktı. Gençlere espriyle yaklaşan İnce, Sen artık sözleşmeli değil, kadrolu davulcu oldun dedi.
İnce, daha sonra yanlarına gelip tulumba tatlısı ikram ettiği gençlerle sohbet etti. Davulcu gençlerle hatıra fotoğrafı çektirirken gazetecilere gençliğinde davul çaldığını söyleyen İnce, şöyle dedi. “Tabii bu davulla sahura kaldırmak sadece bir çağrı işlemi değil bence. Bu sadece bir uyandırma işlemi değil. Aynı zamanda bir gelenek bu. Nasıl ki ezan yalnız namaza bir çağrı değilse, bağımsızlığımızın sembolüyse, bu topraklarda var olduğumuzun bir göstergesiyse, bir iddiadır bu aynı zamanda. Daha farklı, daha derin anlamları da vardır. Davula da yalnızca bir çağrı, sesleniş olarak bakmıyorum. Bir gelenek olarak bakıyorum. Biz bu kadar kalabalık değil, iki arkadaş davul çalıyorduk. Bizde köy kahvesine bir liste asılırdı, orada en samimi arkadaşınızın ismi yazılırdı ve onunla davul çalmaya çıkıyorduk.”