CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer: Asgari ücret artık sadece rakamdan ibaret!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer: Asgari ücret artık sadece rakamdan ibaret!
12 Aralık 2023 05:32

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, İsmail Küçükkaya’ya önemli açıklamalar yaptı. Taşçıer, asgari ücretten motokurye cinayetine kadar birçok konuya değindi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Halk Tv’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Taşçıer gündeme ilişkin birçok konuda açıklama yaptı.

 

Taşçıer’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

 

“Görüntüler İBB’nin kameralarından ortaya çıktı”
-Motokurye cinayeti hakkında- “Aileye intihar ettiği söyleniyor. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu başka bir dönem yok. Polis memurları talimat mı aldı? Bunu sorgulamak lazım. Bakanlıkların bu süreci sahiplenmesi gerekli”

 

 

“Asgari ücret insan onuruna yaraşır olmalı”
-Asgari ücret hakkında-“Türkiye zengin bir ülke. Sadece bu zenginlikten herkes payını almıyor. Sadece belli bir kesime… Asgari ücret artık bir rakamdan ibaret. Oysaki alım gücü önemli. 20-25 yaş arası gençlerin asgari ücretle çalışanlarının oranı yüzde 86… İnsan onuruna yaraşır bir ücret olmalı. Bunun bir kısmı da vergi. Yoksulluk sınırında geliri olan da aynı vergiyi veriyor. Bu eşitsizlik de son bulmalı.

 

 

“Yaz saati uygulaması kaldırılmalıdır”
-Yaz saati uygulaması hakkında-“Ne bilimsel olarak ne de hayatın içinde hiçbir faydasını görmedim. Bir an önce bu uygulamadan vazgeçelim. Bunu da referanduma götürelim. Bir sağlıkçı olarak da söyleyebilirim. Bu, kabul edilemezdir.

 

 

“Fermuar sistem uygulanacak”
-Siyaset hakkında- “16 gölge bakanın 8’i kadın 8’i erkekten oluşuyor. Belediye meclisinde fermuar sistem uygulayacağız. Kadın ve genç arkadaşlarımız daha çok sorumluluk alacaklar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bizim iktidarımızda “Eşitlik Bakanlığı” olacak.