CHP Gençlik Kolları’ndan oy kullanacak üniversitelilere çağrı!

CHP Gençlik Kolları’ndan oy kullanacak üniversitelilere çağrı!
30 Ocak 2017 17:35

CHP Gençlik Kolları, “Anayasa Değişikliği Referandumu”nda seçmen kütüğünü öğrenim gördükleri ile aldırmak isteyen üniversiteliler için bir rehber hazırladı.

 

 

 

“ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?
GENÇLER VATAN SİZDEN GÖREV BEKLİYOR!

 
“Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini,Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.”
Vatan için, Bayrak için, cumhuriyet için, demokrasi için,, birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için
HAYDİ GENÇLER GÖREV BAŞINA!”

 

 

önsözüyle hazırlanan rehberde 3 ayrı başlıkta yapılması gereken işlemler tüm detaylarıyla şöyle anlatılıyor:

Nisan ayı içerisinde gerçekleşecek olan “Anayasa” değişikliği referandumunda başka bir şehirde yaşayıp Seçmen Kütüğünü okuduğu İl’e aldırmak isteyen öğrenciler:

 

 

-OKUDUĞU İLDE YURTTA İKAMET EDENLER:

 

 

Yurtta kaldıklarına dair Yurt Müdürlüğünden aldıkları ıslak imzalı belge ve okudukları üniversitede öğrenci olduklarına dair üniversiteden alacakları ıslak imzalı öğrenci belgesi ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir.

 

 

 

-OKUDUĞU İLDE EVDE İKAMET EDENLER:

 

 

 

Oturdukları eve ait kira sözleşmesi, muhtarlıktan alınacak ikamet belgesi ya da kendi adına kayıtlı bir fatura ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir.

 

 

-BİR AKRABASININ EVİNDE KALANLAR:

 

 

 

Ayrıca bir akrabası ya da yakınının evinde kalanların, evinde kaldığı yakını ile birlikte ilçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir.

 

 

 

NOT: Referandum 2 Nisan tarihinde olursa 4 – 12 Şubat tarihleri arası listeler askıya çıkacağı için askı süresi içinde veya 2 Şubat’a kadar başvurulması gerekmektedir.

Referandum eğer 9 Nisan’da gerçekleşecekse 11-19 Şubat tarihleri arası askıya çıkacağı için askı süresi içinde veya 9 Şubat’a kadar başvurulması gerekmektedir.

 

 

52903