CHP Elazığ'da Muhammed Çakmak'ı aday göstersin

CHP Elazığ'da Muhammed Çakmak'ı aday göstersin
23 Ekim 2012 11:22

CHP eski PM üyesi ve Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ”Eğer danışmanınız Muhammed Çakmak’ın CHP’ye cemaat katkılarını merak ediyorsanız onu Elezığ’dan aday gösterin de bakalım” diye öneride bulundu.

 

İşte o satılar:
 
CHP’nin Elazığ adayı!..
 
“Yeni CHP”nin içine düştüğü çok derin bir çıkmaz var; Tarikatlara ve şeyhlere göz kırparak sağdan oy almak iddiası!…
 

 

Bu iddianın nasıl fiyaskoyla sonuçlandığı, 12 Haziran seçimlerinde alınan yüzde 25.8’lik oyla ortaya çıkmıştı!..

Kılıçdaroğlu’nun kendi il başkanları yerine aday gösterdiği sağ kökenliler ne yazık ki CHP’ye hiçbir katkı sunamadı tam aksine oy kaybettirdi…
 
Ancak CHP belli ki ideolojisinden taviz vererek tarikatlardan oy alacağı düşünden vazgeçemiyor!..
 
 
CHP lideri, “Fethullah Gülen bilgedir” diyen Muhammed Çakmak gibi cemaat hayranlarını herhalde bu yüzden yanında tutmaya devam ediyor?..
 

 
ABD’deki cemaat uzantılarının Genel Merkez’de ağırlanması, Kılıçdaroğlu’nun Bosna’da cemaat okullarını ziyaret etmesi, Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin gibi figürlerin cemaate ve yayın organına hayranlıklarını bildirmesi parti tabanında infial yaratsa da, “Yeni CHP” hata yapmaya devam ediyor.
 
Çakmak geçtiğimiz günlerde cemaatin gazetesine “Fethullah Gülen Türkiye sevdalısıdır” deyince CHP yönetimi başını yine kuma gömdü!..
 

 
Ancak CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın dünkü Aydınlık’taki açıklamaları yalnızca Çakmak’a değil gaflet içindekilere de uyarı gibiydi:
 
“Gülen’e övgüler düzen biri CHP’li olamaz…”
 
CHP içinde ne yazık ki hakaretlere ve tehditlere uğrayan Bolu milletvekili Tanju Özcan ise hem dindeki cemaatçilik tehlikesine dikkat çekmiş hem de Çakmak’ı muhatap bile almadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, madem özel danışmanı yapacak kadar Çakmak’tan vazgeçmiyor işte ona fırsat…
Çakmak memleketi Elazığ’da belediye başkan adayı yapılsın da, herkes onun ve cemaatinin CHP’ye katkısını görüversin!..