CHP Çankaya İlçe’de Perçin dönemi kapandı

CHP Çankaya İlçe’de Perçin dönemi kapandı
30 Haziran 2014 11:50

Dün yapılan Ankara İl olağanüstü kongresinde önceki gün Çankaya İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek İl Başkanlığı’na aday olan Ankara Çankaya ilçenin tabanda tartışmalı başkanı Mehmet Perçin il başkanlığı seçimini Necati Yılmaz’a karşı büyük bir farkla kaybedince Çankaya ilçe başkanlığından da oldu.

 

Çankaya ilçe yönetimi bugün toplanarak yeni başkanını seçecek.

 

Seçilecek yeni ilçe başkanının yönetim kurulu üyelerinden ya da dışardan bir CHP üyesinin olması bekleniyor.

 

Çankaya ilçede yeni bir kongre yapılıncaya kadar suların durulmayacağı konuşuluyor.

 

Daha önce Mehmet Perçin’e karşı kongre yapmak için imza toplayan Çankaya’da birlik hareketi genel seçimleri gerekçe gösterip imzaları genel merkeze sunmamıştı.

 

Şimdi yönetim içerisinden ya da dışardan seçilecek bir başkan, Çankaya’da dengeleri sağlamayacağı için Çankaya’da kongre çalışmaları hız kazanacağa benziyor.

 

Mehmet Perçin’in bu gelişmeler üzerine istifa dilekçesini işleme koydurmayabileceği ve hiç istifa etmemiş gibi görevine devam edebileceği düşüncesi CHP Ankara’da gündemi hareketlendirdi.

 

H&H olarak kendisine tavsiyemiz, bugüne kadar tabanda yıpranan ismini daha da yıpratmamak için böyle bir duruma kalkışmamasıdır.

 

CHP tüzüğü ya da siyasi partiler kanunu ne yazarsa yazsın konu siyasi ahlak meselesidir.

 

Siyasi ahlak Çankaya ilçe başkanı iken il başkanlığına aday olan kişinin ilçe başkanlığından istifa etmesi gerektiğidir.

 

Siyasi erdem bunu gerektirir.

 

Mehmet Perçin’in bu siyasi erdemi göstermesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde CHP Çankaya ilçe çok tartışılır. Parti zarar görür. CHP tabanında ciddi yaralar açar.