CHP Başbakan'ı kozmik odadan takip ediyor

CHP Başbakan'ı kozmik odadan takip ediyor
4 Şubat 2013 09:23

Vatan, CHP’nin ”kozmik odası”na girdi. Başbakanın bütün demeçleri buradan izleniyor ve cümlesi biter bitmez rapor haline getiriliyor.

Merkezde propaganda için karikatürler, animasyonlar, kısa filmler ve bilgisayar oyunları da hazırlanıyor…

CHP’de başta yaklaşan yerel seçimler olmak üzere tüm seçim süreçlerinde ulusal, yerel ve uluslararası medya yalandan takip edecek. CHP’de belli isimlerin girebildiği 13. katın kapıları VATAN’a açıldı.

Seçim sürecinde büyük görev üstlenecek olan Propaganda Birimi’nde yeniden yapılanmaya yönelik çalışmalar geçtiğimiz hafta başladı.

Birimde resmi 15 kişi, gönüllü olarak ise yüzlerce CHP’li çalışıyor. Birimin başında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bulunuyor. Tekin’in yardımcılığını Dr. Ali Arif Özzeybek yapıyor.
Birimde hepsi kendi alanında deneyimli ve uzman olan isimler görev yapıyor.

‘Bilgi kirliliği engellenecek’

VATAN’a konuşan Ali Arif Özzeybek, “Odaklandığımız şey seçimler. İlk hedef de yerel seçimler. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na bilgi beslemeleri yapacağız. Burada kurulan sistemle parti tabanı her türlü organizasyona dahil edilecek. Gerektiğinde profesyonel destek alınacak ama kontrol CHP’de, bizim birimimizde olacak. Mitingler öncesi çalınacak müzik dahi önemli. Tüm planlamalar burada yapılacak” dedi.

Birimin Koordinatörü Mutlu Gürler ise, çalışmalarını şöyle anlattı: “İzleme süreçleri arasındaki bilgi paylaşımını sağlayacağız. Oy veren, vermeyen pek çok kişiye bilgi nasıl taşınacak, bunlar burada yapılacak. Bilgi kirliliğini engelleyeceğiz.”

Başbakan takipte

Yeni oluşturulan birimde en dikkat çeken, Başbakan’ın demeç takipleri. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı her konuşma, içerik ve söylem analizi yapılarak, “satır aralarında ne anlatmak istediği” raporlaştırılıyor. Başbakan’ın en çok kullandığı ifade, daha önce bu ifadeyi ne kadar kullandığı gibi analizler de hazırlanıyor. Bu raporlar belli aralıklarla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunuluyor.

Bilgisayar oyunu hazırlanacak seçimler sürecinde hazırlanacak her türlü propaganda da bu bilimde hazırlanacak.

Hazırlanacak kısa filmler, internet medyası üzerinden yayılacak. Çalışmalar kapsamında oyunlar da hazırlanacak. Bu oyunlar internetten yaygınlaştırılacak. Örneğin çocuklar kentleşme ile ilgili oyunlar oynayacak. Bu oyunlarla çocuklar ve gençler üzerinde, “CHP’li belediyelerin çalışmaları başarılı” algısı oluşturulmaya çalışılacak.

CHP’de propaganda alanlarında iyi eğitim almış, uzman ve gençlerden oluşan birime emanet edildi.

İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iktidarın basını olağanüstü bir baskı altında tuttuğunu, CHP’nin ise tüm eleştirilere hoşgörü sınırları içinde yaklaştığını ifade etti. Tekin, “Elbette CHP tabu, hukuk işleyecek değildir, tartışılacaktır, eleştirilebilir, ama CHP’ye saldırıyı, hakareti bir alışkanlık haline getirip, ‘acaba bu saldırıyla iktidardan nasıl prim alabilirim’ anlayışı içinde olan gazetelerle de elbette hukuken hesaplaşacağız” diye konuştu.