CHP Ankara İl Kongresi başladı!

CHP Ankara İl Kongresi başladı!
26 Aralık 2015 15:45

CHP Ankara İl Kongresi başladı.

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan  Divan Başkanı seçildi.
Kirli ittifakın desteklediği İl Başkan adayı Adnan Keskin’in ekibi blok liste ile seçime gidilmesi için Divan Başkanlığı’na yüzde 10’un üstünde delegenin imzası ile önerge verdi.

 

Önergenin lehinde ve aleyhinde konuşmalar yapıldı.

 

Divan Başkanı Bülent Tezcan, ‘blok liste’ konusunda önerge verenlerin önergesi ile ilgili nasıl bir oylama sistemi izleyeceği konusunda divan üyeleri ile değerlendirme yapıyor.

 

Çarşaf liste isteyen ekibin başı İl Başkan Adayı Hikmet Tepe’yi destekleyen delegasyon “CHP kültüründe parti içi demokrasiyi büyütmek için çarşaf liste esastır, bu kongrede blok liste ile seçimi yapmak isteyen kirli ittifaka müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanıyor.

 

Avukat Hikmet Tepe’yi destekleyen CHP Ankara milletvekili ve eski il başkanı Necati Yılmaz şu anda konuşma yapıyor. Ve çarşaf listenin CHP’de yaşama geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

 

CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz’ın konuşması delegeler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

Divan Başkanı Bülent Tezcan divan üyeleriyle yaptığı görüşmede blok liste ile seçim yapılması önergesinin işaret oyu ile oylanmasına karar verdi.

 

Delegelerin isimleri tek tek okunarak önerge üzerinde “evet” ya da “hayır” oylarıyla tek tek oylama yapılıyor.

 

Açık oyamada Ankara milletvekili Necati Yılmaz, Ankara milletvekili Nihat Yeşil, Ankara milletvekili Şenal Sarıhan “blok listeye hayır” oyu kullandı.

 

Yapılan oylamada 336 delege blok liste yönünde oy kullandı. Tüzük gereği yüzde 50 artı birin üzerinde blok liste yönünde oy kullanıldığı için seçimler blok liste ile yapılacak.

 

Ayrıntılar gelecek….