Cemaat dizisine, Yenişafak yazarından tepki: Başbakanı ihanet içinde gösteriyor!

Cemaat dizisine, Yenişafak yazarından tepki: Başbakanı ihanet içinde gösteriyor!
10 Aralık 2013 08:44

AKP ile cemaat arasındaki dershane savaşları Şefkat Tepe’nin Karar Kurulu’na da sıçradı.

 

PKK ile askerlerin mücadelesini anlatan Şefkat Tepe’de hükümet kaos planlarına çanak tutmakla suçlanıyor.

 

Dizinin Karanlık Kurul adındaki “şer odakları” dershanelerin kapatılması konulu konuşmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

 

A Haber’de yayınlanan %100 Siyaset programında Salih Tuna’dan Samanyolu TV dizisine tepki geldi.

 

BAŞBAKAN’I İHANET İÇERİSİNDEYMİŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR

 

Tuna, isim vermeden Şefkat Tepe dizisindeki Karanlık Kurul’da artık çok açık şekilde siyaset yapıldığını, Başbakan’ın resmen ihanet içerisindeymiş gibi gösterildiğini belirtirken, “artık bir yerde durmak lazım, bunlar aklı selimin yapacağı işler değil” ifadelerini kullandı.

 

Salih Tuna şöyle konuştu:

 

“Televizyonda bir dizi var. Karanlık Kurul diye birşey var. O kurulda çok açık bir şekilde siyaset yapılıyor. Başrollerinden bir tanesi de işte ‘Sevilmeyen Kadın’. Son günlerde ‘Kürdistan’ deyimi sıklıkla kullanılmaya başlanacak diye başlayan, Kürt meselesini orada ihsas ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın neredeyse ihanet içerisinde bulunduğunu söylemeye çalışmak, bunlar artık fazla şeyler, çok fazla şeyler. Bir yerde durulması lazım. Bunlar, aklı selimin yapacağı işler değil.”

 

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLUYOR

 

Karanlık Kurul’dan ekrana yansıyan konuşmalarda akıllara ziyan ifadeler kullanılırken “Sadece biz zenginlerin çocukları iyi eğitim almalı, kapıcı çocukları kapıcı kalmalı” gibi tespitler sosyal medyada alay konusu oluyor. Özellikle dershane konulu Kurul toplantılarında dershanelerde eğitim alan gençler bayrak vatan ve millet sevgisiyle dolduğu için onları uyuşturucu tuzağına düşürüp dağa çıkartamıyoruz” şeklinde konuşmalar sıklıkla yapılıyor.