Çelik: Türkiye yüzde yüz haklı

Çelik: Türkiye yüzde yüz haklı
24 Haziran 2012 10:09

Türk uçağının düşürülmesini Twitter hesabından yaptığı açıklamada değerlendiren AKP’li Ömer Çelik, Türkiye’nin suçlanmasını ‘akıl dışı’ olarak değerlendirdi. Çelik, “Türkiye yüzde 100 haklıdır” dedi.  AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türk uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili “Veriler Türkiye’nin yüzde yüz haklı olduğunu gösteriyor” dedi.

Çelik, yaşanan krizi Twitter hesabından değerlendirdi.

Türkiye için öncelikli konunun ‘kayıp pilotların bulunması’ olduğunu kaydeden Çelik, medyaya yüklendi. Çelik, “Suriye’de savaş uçağımızın düşürülmesi
konusunda bazı Türk gazetecilerin ‘Türkiye suçlu’ anlamına gelecek yorum
yapmaları utanc verici” diye konuştu.

Bu tür yorumları akıl dışı olarak niteleyen Çelik, hesabında şu ifadelere yer verdi:

“Böyle bir olayda sağduyuyu, aklı, vicdanı bir kenara bırakarak Suriye’yi haklı bulmak hem objektif verilere aykırı, hem de şu sıcak ortamda yapılabılecek en ağır provokasyondur.

Hem objektif veriler Türkiye’nin yüzde yüz haklı olduğunu gösterecektir, hem de bu verilere sahip olmayanlar bile Türkiye’nin uçağının, katil bir rejim tarafından düşürülmesi karşısında makul bir yorum yapabilecek durumdadırlar.

Türkiye’nin suçlanmasının temel verilere, değerlendirmelere, gerçeklere aykırı olduğu en açık şekilde görülecektir. Türkiye yüzde yüz haklı pozisyondadır.”

‘KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK’
Çelik, Başbakan’ın konuyla ilgili parti liderlerine yaptığı davete de değindi.

Nasıl bir yol izleneceğinin Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda belirlendiğini aktaran Çelik, ulaşılan sonuçların parti liderlerinden başlayarak kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

‘BAŞKA AŞAMAYA GEÇİLDİ’
Olayın yalnızca Suriye ile Türkiye arasında olmadığını anlatan Çelik, şöyle devam etti:

“Suriye’nin savaş uçağımızı düşürmesi sadece Türkiye-Suriye meselesi değil, aynı zamanda uluslararası toplum-Suriye, NATO Suriye meselesi. Suriye rejiminin eylemi uluslarası hukukun tüm dinamiklerine aykırıdır.

Olayla ilgili veriler de bunu doğrulamaktadır. Türkiye yüzde yüz haklı durumdadır. Suriye rejiminin propaganda makineleri bile, bizdeki bazıları gibi Suriye’yi savunamıyor. Bu olaydan sonra başka bir aşamaya geçilmiştir artık. Şu anda önceliğimiz pilotların akibetinin belirlenmesidir.”