Çayyolu ve Ümitköy'ün Yenimahalle'den koparılmasına Kart'tan sert tepki

Çayyolu ve Ümitköy'ün Yenimahalle'den koparılmasına Kart'tan sert tepki
9 Kasım 2012 12:31

Meclis’te sabaha karşı yapılan değişiklik ile Ankara’da Çayyolu ve Ümitköy’ün, Yenimahalle’den alınarak Çankaya’ya bağlanması muhalefet kanadında yoğun tepkilere yol açtı.

 

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H RÖPORTAJ

Dün sabaha karşı yapılan değişiklikle mahallelerin sınırları değiştirildi. Böylece son seçimde CHP’ye çıkan 44 bin 213 oy Çankaya ve Etimesgut’a kaydırılmış oldu.  
 

Konuyu, Büyükşehir Belediyeleri Yasa Tasarısına en fazla muhalefet eden isimlerden CHP Milletvekili Atilla Kart’a sorduk. 
 
“Bu uygulama halka hizmet değil, tamamen siyasi hesaplarla yapılmıştır”
diyen Kart, şunları söyledi;
 
 
TAMAMEN SİYASİ HESAP

“Yerel yapılanmada olsun, merkezi yapılanmada olsun ne kadar gayri samimi olduklarını gösteren bir uygulamadır.  Objektif ve adil ölçüler yerine, kamu hizmeti verilmesini sağlamak yerine, tamamen siyasi hesaplarla hareket edildiğini gösteren en son uygulamalardan birisi.”

“Bu kamu yönetimindeki talan anlayışının, dikta yönetimi anlayışının yeni örneklerinden biri. Demokrasiyle, hakla, hukukla, kamu hizmeti verimliliğiyle yapılabilecek bir açıklaması yok.”

HESABI SORULACAK

“Bütün bunlar bu tablonun kabulü anlamına gelmez. Bunların hesabı, haksızlıkların, hukuksuzlukların hesabı, demokrasi içinde, anayasal zemin içinde birilerinden sorulacak. Birileri bu hesabı vermemek için başkanlık sistemi ile krallığını ilan etmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz.”