Çankaya Belediyesi’nden ağaç katliamı!

Çankaya Belediyesi’nden ağaç katliamı!
21 Kasım 2016 10:04

Çankaya Belediyesi Kavaklıdere’deki Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde bulunan 6 dev ağacı kökünden kesti. Ağaçların ne amaçla kesildiği merak konusu oldu

 

 

 

Aykut Gören

 

 

CHP’li Çankaya Belediyesi’ne ait ekipler Kavaklıdere’de Kennedy Caddesi üzerinde bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi önündeki 6 ağacı geçtiğimiz akşam kökünden kesti. Ankara Büyükşehir Belediyesi konunun kendi bilgileri dışında gerçekleştirildiğini belirtirken, Çankaya Belediyesi’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi önündeki ağaçları ne amaçla kestiği ise merak konusu oldu.

 

sss

 

SESSİZ KALDILAR
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ’den geçireceği 1071 Malazgirt Bulvarı’nın yapımı ve Gezi olayları sırasında ‘ağaç katliamı yapılıyor’ diyerek eylem yapan CHP’liler, söz konusunu ağaç kesimi kendi belediyeleri olan Çankaya tarafından yapılınca sessiz kalmayı tercih etti. Kesimi yapılan ağaçlardan bir tanesinin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin hemen altına açılan kafeteryanın bahçesinde bulunması dikkat çekerken Çankaya Belediyesi’nin bu tutumu tepkilere neden oldu. Ağaç kesiminin ardından SABAH Ankara’ya ulaşan vatandaşlar, “AK Partili bir belediye yapsa şimdi CHP’li vekiller sosyal medyada ortalığı yıkardı. Ancak ağaç kesimini Çankaya Belediyesi yapınca kimsenin sesi çıkmadı” ifadelerini kullandı.

650x343-chpden-agac-katliami-1479577879360

 

Gezi olayları sırasında Kennedy Caddesi eylemlerin merkeziydi.

 

 

Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde kurulan barikatlarda gençler ateş yakarak oturma eylemleri yapıyordu.

 

 

Hatta bir eyleme CHP’li vekiller de TOMA’ların önüne geçerek destek vermişti.

 

1 2