Muharrem İnce yine bombaladı

Muharrem İnce yine bombaladı
8 Kasım 2012 19:59

TBMM Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı’nın görüşmelerine, muhalefetin itirazlarıyla başladı.

CHP, MHP ve BDP’nin grup önerilerinin reddedilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine geçildi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ”Bu, kaçak kat çıkmak gibi bir
şey. Yasamanın saygınlığını yok etmektir, kaçak kanun yapmaktır. Burada
hukuka, içtüzüğe, anayasaya uymadığını anlamak için hukuk fakültesini
bitirmeye gerek yok; nasıl ki karga ile bülbül sesini ayırt etmek için
müzisyen olmaya gerek yoksa’
‘ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, ”Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarı, İdris Naim Ağa tasarısıdır. Bir sene 52 bin liraya, ikinci sene 53 bin liraya ağa oldu. Ağalık beratını, 11 ihalenin 8’ini kendi kardeşine usulsüz veren belediye başkanından aldı” sözlerine, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ”Utan biraz, utan’‘ diye tepki gösterdi.

 
TBMM Genel Kurulu’nda, 13 ilin büyükşehir belediyesi olmasını öngören kanun tasarısının 3 maddesi daha kabul edildi.

 
Milletvekilleri, maddelere yönelik verdikleri önergeler üzerine söz aldı, muhalefet milletvekilleri sık sık yoklama talebinde bulundu.

 
Verdikleri önerge üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, tasarıda, ”gizli emellerin bulunduğunu, dürüstlüğün olmadığını” ileri sürdü.

 
İnce, ‘‘Cetvelle sınır çizmek; Afrika ülkeleri gibi. Sandıkta olmazsa, savcıyla almak, savcıyla alamazsanız kanunla almak istiyorsunuz. Bu bir Oslo yasasıdır, anayasaya uygun değil ama Oslo’ya uygundur” görüşünü savundu.

 
”Tasarruf yapmak için belediyelerin kapatıldığının” ifade edildiğini belirten İnce, sözlerini, ”Belediye kapatıyorsunuz ama Başbakan’ın 7 uçağı var; 7 uçakla saltanat kurmaya çalışıyorsunuz. Demokrasi, milli iradeden söz ediyorsunuz, halka sordunuz mu- Bu tasarıyı, ayak oyunlarıyla belediyeleri gasp etme olarak kullanıyorsunuz. Kırşehir’i ilçe yapan kafa, ‘eli kolu bağlı belediye ister misiniz-‘ diyen kafa bu kafadır” diye sürdürdü.

 
İnce’nin, ”Tasarı, İdris Naim Ağa tasarısıdır. Niye ağa dedim demeyin, bir sene 52 bin liraya, ikinci sene 53 bin liraya ağa oldu. Ağalık beratını, 11 ihalenin 8’ini kendi kardeşine usulsüz veren belediye başkanından aldı” sözlerine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ‘‘Utan biraz, utan’‘ diye tepki gösterdi.

 
İnce, ”Sende biraz utanma olsa yüzün kızarır, sen utan. Terbiyesiz sensin” diye karşılık verdi.

 
”11 ihaleyi, kardeşinin şirketine verdi mi vermedi mi- 11 ihalenin 8’inde şaibe var mı- Ben ispat ederim. İspat edemeyen şerefsizdir” diyen İnce’ye, Şahin, ‘‘Aynen öyle’‘ diye karşılık verdi.

 
 
 
İnce, ”Geleceksin buraya açıklayacaksın. Daha seninle işimiz bitmedi. Sen polisi gönder peşimize, telefonlarımızı dinle, takip et bizi” dedi.