Büyükanıt: İsrail'in en büyük silahı Hamas

Büyükanıt: İsrail'in en büyük silahı Hamas
9 Ocak 2013 00:39

Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’tan İsrail yorumu…
Genelkurmay eski Başkanı Em.Org. Yaşar Büyükanıt katıldığı bir televizyon programında Türkiye-İsrail ilişkilerini değerlendirdi.

Beyaz TV’de Kırmızı Çizgi programına konuk olan Büyükanıt, İsrail’in hemen her yerini çok iyi bildiğini ve beğendiği bir ülke olduğunu söyledi.

Programda, dünyanın çoğu ülkesi tarafından terör örgütü olarak ilan edilen HAMAS’ın saldırılarının, İsrail’in de Filistin’e saldırması için bir gerekçe olduğunu ileri süren Büyükanıt: “Filistin’in bir politik yanlışlığı olduğunu düşünüyorum. El Fetih etkisiz bir hale geldi. Eğer HAMAS şiddet olaylarından kendini sıyırsa, ABD İsrail’i “Artık senin de şiddet uygulamana gerek yok” demesi lazım gelir. Ancak HAMAS olduğu sürece, İsrail bu durumu kullanacaktır.
 

ABD de “İsrail kendi ülkesini savunma hakkına sahiptir” diyecektir. Filistin’de HAMAS bu olayın dışına atılırsa, İsrail çok zor saldırır. Terör yok, füze yok. İsrail’in elindeki en büyük silah HAMAS. Belki de HAMAS’ı İsrail el altından destekliyordur. Çünkü HAMAS sayesinde İsrail’in elinde çok büyük bir koz oluşuyor.” diye konuştu.