Bursaspor borçsuz çıktı

Bursaspor borçsuz çıktı
28 Şubat 2013 21:08

Bursaspor Kulübü’nün İdari ve Mali Genel Kurulu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Yeşil beyazlı kulübün 3 bin 52 üyesinden 230’unun katıldığı mali genel kurul beklenenin aksine olgun bir havada geçti.
 
Hesaplarda Bursaspor Kulübü’nün borcunun çıkmaması memnunluk yarattı.
 
İlhan Parseker başkanlığındaki kongrenin divan kurulu Ali Bocan, Sabri Ersavaş ve Ertan Atan’dan oluştu. İlk olarak 2’nci Başkan Recep Bölükbaşı kulübün olağanüstü genel kurul sonrasında gelişen 7 aylık dönemde yönetim kurulunun icraatları aktardı. Daha sona kulübün mali müşaviri Mümin Pekcan, mali blançoyu okurken, üyelerin bir bölümü buna tepki göstererek, ‘Hiç birimiz bu rakamlardan bir şey anlamıyoruz. Bursaspor’un borcu var mı? Varsa ne kadar?’ sorusu üzerine Pekçan kulübün 31 Aralık 2012 tarihi ile borcu olmadığını, ancak sezon sonuna kadar kulübe 34 milyon 585 bin Lira’lık paraya gereksinimi olduğunu açıkladı.

Üyelerden Aydın Çoközler, bugüne kadar 37 yabancı oyuncu transferinin yapıldığını ve kulübün futbolculara ve menajerlerine ne kadar ödeme yaptığını sordular. Bursaspor Kulübü üyelerinin başka bir kulübe üye olmaması Ömer Keskin tarafından gündeme getirildi. Yönetim ve denetleme kurulu oy çokluğu ile ibra edilirken, 2013 yılı tahmini bütçesi ise oybirliği ile kabul edildi.


 
Genel Kurul üyelerine teşekkür konuşması yapan Başkan İbrahim Yazıcı başkanlık döneminde her türlü başarıyı tattıklarını belirtti. Yazıcı, “Ben sürekli şampiyon başkan olarak anılmak isteseydim 17 Mayıs 2010’da görevi bırakırdım. Bu başarı beni tatmin etmedi. Sürpriz bir teknik direktör değişikliği yaşadık. Ancak ben genel kurulda verdiğim tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. TFF seçiminde dik durmuştuk. Şimdi onun faturaları ödüyoruz. En uygunsuz günlerde bizim maçlarımız oynuyor. Hakem hataları üst düzeyde yapılıyor. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Her şey genel kurullarda konuşulmalı. Buradan çıktığımızda hep birlikte takımımıza sahip çıkarsak yine şampiyonluklar kazanırız” dedi.