Bursa Barosu’ndan ‘Cinsel istismar düzenlemesi’ne tepki

Bursa Barosu’ndan ‘Cinsel istismar düzenlemesi’ne tepki
21 Kasım 2016 17:27

BURSA Baro Başkanı Gürkan Altun, TBMM’ye görüşülen ‘çocuğa cinsel istismardan yargılanan veya hüküm giyenleri, mağdurla evlenmesi koşulu ile bir seferliğine hapis cezasından kurtaracak’ düzenlemeyi eleştirdi. Baro Başkanı Altun, “Bu teklifin yasalaşmasından sonra sıra, evlenme yaşının çok daha aşağılara belki de 15’e indirilmesi getirilecek” dedi.

 

 

 
Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun ile avukatlar, Bursa Barosu önünde düzenledikleri basın toplantısı ile tepkilere neden olan düzenlemeyi eleştirdi. Türkiye’nin de taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi’nde de belirtildiği gibi, uzlaştırma ve arabuluculuğun asla kabul edilemeyeceği bir alan olduğunu belirten Baro Başkanı Gürkan Altun, TBMM’ne getirilen tartışılan bu düzenleme ile 15 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçunun faillerinin cezasız bırakılacağını savundu. Bu teklifin yasalaşmasından sonra sıranın, evlenme yaşının çok daha aşağılara belki de 15’e indirilmesinin geleceğini belirten Altun, böylece çocukların yanında, kadınların da eve kapatılması, toplumsal hayattan dışlanması, istismar yoluyla da olsa ‘evinin kadını yapılması’ sürecini başlatılacağını ileri sürdü.

 

 

Gürkan Altun, bu içerikteki bir yasa değişikliğinin suçu önleyeceğini de savunarak, “Salı günü yapılacak oylamada, tasarının meclisten geçmesi, çocuk yaşta evlilikleri ve suçu özendirir. Suçluyu ödüllendirir ve tecavüzü de su olmaktan çıkartır” şeklinde konuştu.

 
Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, (DHA)-