Erdoğan: Sinop'ta CHP ve MHP'lilerde​n oluşan gruplar provokasyo​n içinde bulundular​

Erdoğan: Sinop'ta CHP ve MHP'lilerde​n oluşan gruplar provokasyo​n içinde bulundular​
19 Şubat 2013 15:26

Başbakan Erdoğan AKP Grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

 

 

İşte Başbakan’ın konuşmasının satır başları:

 

 

 

 

 

 

“IMF DEFTERİNİ KAPATIYORUZ”

Türkiye en büyük borç ödemesini IMF’e yaptı. Biz iktidarı devraldığımızda Türkiye’nin IMF’e borcu 23.5 milyar dolardı. Perşembe günü yaptığımız yeni bir ödeme ile Türkiye’nin IMF’e olan borcunu 400 milyon dolara kadar düşürdük. Şimdi ben buradan gençlere sesleniyorum… ‘Biz bu ülkenin milliyetçisiyiz’ diyen zevata şunu söyleyin; Milliyetçilik bu ülkenin kasasını boşaltmak, peşkeş çekmek değil, bu ülkenin kasasını doldurmaktır. Onlar boşalttı, biz doldurduk ve hala dolduruyoruz. 3 ay sonra 14 Mayıs’ta IMF defterini kapatacağız. IMF konusunda da bize devredilen borçları ödemiş, bitirmiş olacağız. Şimdi bundan sonra IMF ile alacak ilişkisi kurabiliriz. Bizden bir borç talebi var artık, görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Türkiye artık IMF’ten alacaklı bir ülke durumuna yükselecek.

 

 

 

“BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ ETNİK MİLLİYETÇİLİK DEĞİL”

Bütün bu borçları öderken, aynı zamanda Türkiye’ye çok büyük yatırımlar yaptık, kasamızı rekor seviyede doldurduk. Sayın Bahçeli ve karşısındaki BDP birbirinizden beslenmeyin, bizim milliyetçilik anlayışımız sizin gibi etnik milliyetçilik anlayışı değildir. Bizim milliyetçiliğimiz millete hizmetkar olmaktır.

“CHP GENEL BAŞKANI TÜRKİYE’NİN HASIMLARINA SÖZCÜLÜK YAPIYOR”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve Türkiye’nin ana muhalefet partisinin keşke bölgesel bir vizyonu olsa, keşke yurtdışına gidip ortaya bölgesel bir vizyon koyabilseydi. Ama böyle bir anamuhalafet, böyle bir genel başkan yok. CHP Başkanı’nın yurtdışında tek yaptığı şey kendi üülkesini şikayet edip ağlamak. Türkiye’nin hasımlarına sözcülük yapıyorlar. Yurtdışında Türkiye’ye karşı konuşup, kötülüyorlar. Gazeteci kılığındaki polis katillerinden dolayı Türkiye’yi şikayet ediyorlar. İngiltere’de bir operasyon kapmasında 50 gazeteci tutuklandı. Siz İngiltere’den birilerinin dünyayı gezip ‘İngiltere’de gazeteciler tutuklu’ dediğini duydunuz mu? Ben duymadım.

 

 

 

 

 

Türkiye’yi gazetecilere tutuklayan ülke olarak karalayanların İngiltere’den bahsettiğini hiç duydunuz mu? CHP’nin yaptığı açık açık polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Irkçılık, kafatasçılığı yapan bu partinin yaptıkları nedir? Bu hal nedir? Bu CHP’nin hali nedir? Hale bak ya! Hayvanların önüne makarna atıp ‘köylü saman bulamıyor’ diyen yalancılar iftiracılar bu partinin içinde… Bu nasıl bir partidir? Allah CHP seçmenine sabır versin, metanet versin, ne diyim ben artık.

Kayseri ve Mardin’de bir hafta arayla istişare toplantıları gerçekleştirdik. Kayseri’de bize verilen mesaj neyse Mardin’de de aynı.“Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yoktur” demiştim. Kayseri’de Mardin’de kanı gözyaşını dindirmemizi istedi. Kayseri’deki anne de Mardin’deki anne de yaşadığı evlat acısıyla bize kanı durdurun diyor.

Başta CHP Genel Başkanı olmak üzere çocukların bize yolladığı mektupların verdiği mesajları anlamak yerine işi magazine vurdular. Çocuklar mektuplarında “artık kan akmasın” diye yazmışlardı. Bu ülkenin tüm çocukları da akan kanın durmasını, huzurlu, güvenli, aydınlık bir geleceğin inşasını istiyorlar.

 

Eğer söz konusu olan vatansa, topraksa, bağımsızlıkla 76 milyonun tamamı gözünü kırpmadan kanını bu topraklara feda eder. Biz tarih sahnesinde yerimizi aldıktan sonra bağımsızlığımıza düşkün olduk, binlerce şehit verdik. Silahlı tehdit olmaktan çıkmadıkları sürece güvenlik güçlerimiz teröristlerle mücadele etmeye, üzerlerine gitmeye devam edecekler.

SİNOP’TAKİ OLAYLARA ÇOK SERT TEPKİ

 

 

 

 

 

 

Sinop’ta ne yazık ki CHP ve MHP’lilerden oluşan gruplar provokasyonun içinde yer alıyor. ‘Tahriklere fırsat vermeyin’ diyorlar. Beğenir, beğenmezsin bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleridir. Saygı duymak zorundasın. Bu tür organizasyonlara saygıları yoktur. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun.

Ondan sonra da Hakkari’ye, Van’a gidemiyorsun. Sivas’ın ötesine geçebiliyor musun? Irkçılık yaptınız. Şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. MHP ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur; CHP’nin ise ne konuştuğu bile belli değil, o ayrı bir şey. AKP milletin dili ile konuşur.

 

 

 

 

BU NASIL VAMPİRLİKTİR

Terörle masaya oturmaz, müzakere etmeyiz. İmralı’yla yürüyen süreç, masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir? Hangi geri adım attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir.

CHP’nin terörist taziyesine giden milletvekiline kükremesi gerekiyor. Terör konusunda geri adım atmayız, asla taviz vermeyiz. Ama kanı durdurmak için, terör belasını sona erdirmek için yasal her türlü adamı cesaretle atarız.

Türklük, Kürtlük, Araplık vs. üzerine ırkçılık yapanlar bu topraklara ve değerlerine ihanet içindedir. Bu millete yakışan vakar, sağduyuluk, soğukkanlılığıdır.

 

 

 

 

 

 

 

MİLLETİM UYANIK OLSUN

 

 

Siyasetlerini ırkçılık üzerine kuran partiler yoıun tahriklere başladılar. Milletimin özellikle uyanık olmasını rica ediyorum. Şehitlerimizi mahçup olacak yaklaşım içinde olmayız.

Erdoğan daha sonra AKP’ye geçen ve aralarında Yalova belediye başkanının da bulunduğu belediye başkanlarına rozet taktı.