Bu aile bisikletle dünyayı geziyor

Bu aile bisikletle dünyayı geziyor
9 Haziran 2012 12:24

Fransa’nın Belfort kentinden bisikletle tura çıkan Fransız Myriam Walter ve Arnaud Dulieu çifti ile 2 çocuğu, Antalya’nın Demre İlçesi’nde mola verdi.

Fransa’da bir lisede beden eğitimi öğretmenliği yapan 36 yaşındaki Myriam Walter ve kendisi gibi öğretmen olan eşi aynı yaştaki Arnaud Dulieu, okullarında 1 yıl izin alarak çocukları 4 yaşındaki Neomie Dulieu ve 2 yaşındaki Ronnane Dulieu ile bisikletle tura çıktı. 10 Şubat’ta pedal çevirmeye başlayan Fransız çift, ilk olarak İtalya’ya gitti. Sardunya Adası ve Napoli kentini gezen aile, ardından İspanya, Fas, Yunanistan, Girit ve Rodos’u gezdikten sonra 25 Mayıs’ta Muğla’nın Marmaris İlçesi’nden Türkiye giriş yaptı.

 

 

Ege sahillerinde yaklaşık 500 kilometre pedal çeviren çift ve çocukları, dün Demre İlçesi’ne geldi. Demre’den sonra Antalya, Konya ve Kapodokya’ya gidecek olan çiftin yolculuğu, ağustos ayının ortalarında İzmir’de sona erecek.

Günde 40 kilometre yol yaptıklarını kaydeden anne Myriam Walter, geceleri çadırda uyuduklarını söyledi. Yanlarında gerekli tüm malzemeleri taşıdıklarını anlatan Walter, “Çocuklarımız babalarının bisikletinin arkasındaki sepette yolculuk yapıyor. Yolda uygun yerlerde duruyoruz. Farklı yerler gördük ve yolculuk boyunca çok eğlendik” dedi.

 

 

BİSİKLETLE ABD’Yİ GEZDİLER

2005 yılında yine 1 yıl izin alarak bisikletle ABD’yi gezdiklerini vurgulayan Walter, “Çocuklarımız geziden çok memnun. Toplam 10 bin kilometre yol yapmayı hedefliyoruz. Gezimiz Ağustos ayının ortalarında sona erecek. Eylül ayında Fransa’ya dönerek göreve başlayacağız” diye konuştu.

Walter, Türkiye’yi çok beğendiklerine değindi. Walter, “15 gündür yollardayız. Hiçbir sorun yaşamadık. İnsanlar bize yardımcı olmak için can atıyor. Çocuklara bir şeyler ikram ediyor. Biz bu yolculukta gerçek Türkiye’yi tanıyoruz. Turistik bölgeler bizim için çok da önemli değil. Bizim amacımız insanları ve onların yaşamlarını tanımak. Çocuklarımız çok mutlu” dedi.