Bombeli süt

Bombeli süt
18 Mayıs 2012 08:53

Manisa’nın Salihli ilçesinde titiz, dikkatli bir grup öğretmenin önlediği faciayı CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz dün Meclis’teki basın toplantısında anlattı:

“Bu öğretmenlerimiz çocuklara dağıtılmak üzere kendilerine teslim edilen bazı sütlerin kutularının bombe yaptığını görünce kuşkulanmışlar. O sütleri çocuklara vermedikileri gibi durumdan velileri haberdar etmişler. Birkaç veli söz konusu sütleri tahlil için laboratuvara götürdüklerinde aldıkları yanıt, tahlile hiç gerek yok, kutusu bombe yapmış süt kesinlikle bozuktur, olmuş.”

Sakine Öz de bir veli olarak gıda analiz laboratuvarını aramış. Aldığı yanıt:

- Kutusu bombe yapmış süt bozuktur, analize gerek yoktur.

Sakine Öz, basın toplantısında çektiği bombe yapmış süt kutularının fotoğraflarını gazetecilere gösterdi. Kutuların üzerinde yanıltıcı şekilde son kullanım tarihi 5 Eylül 2012 yazıyor… Hükümet bombeli (ya da bombalı) sütü devlete satan firmalara işlem yapıyor mu? Hiç duymadık… Hükümet yok böyle bir şey diyor, ne soruşturması… Sakine Öz, süt dağıtımı derhal durdurulmalı, okulların yeniden açılacağı sonbahara kadar bu iş yeniden ciddi bir şekilde gözden geçirilmeli, diyor. İsabetlidir.

 

Melih Aşık/MİLLİYET