Boğaziçi Üniversitesi’nde bir akademisyene göreve başlamadan koltuk verildi

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir akademisyene göreve başlamadan koltuk verildi
16 Nisan 2023 08:22

Boğaziçi Üniversitesi’nde kendisi için “adrese teslim kadro açıldığı” ileri sürülen bir öğretim üyesine, henüz göreve başlamadan bir komisyonda koltuk verildiği iddia edildi.

 

 

Diken’de yer alan habere göre, Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Köklü için, 31 Aralık 2022’de ‘matematik ve fen bilimleri eğitimi’ bölümünde bir adrese teslim kadro ilanı açıldı.
Dört buçuk ayın ardından Köklü’nün bölüme atandığına dair herhangi bir belge olmadığı söylenen haberde, bir öğretim üyesi atandığında okuldaki tüm çalışanlar atamayla ilgili belgeye ulaşabildiğine vurgu yapıldı. Köklü’nün atandığıyla ilgili belgenin ortada olmadığı ifade edildi..

Diken’in edindiği bilgilere göre Köklü’nün atanmasına rağmen belge hazırlanmamış olabilir çünkü ‘kayyım yönetim’ bazen atamaların belgesini yayınlamıyor.

 

 

Göreve başlamadan koltuk verildi

 
Haberde, Köklü henüz bölümdeki görevine başlamadığı iddia edildi. Göreve başlama işlemleri bölüm tarafından yürütüldüğü hatırlatan haberde, Köklü’yle ilgili bölüme iletilen herhangi bir şeyin olmadığına vurgu yapıldı ve buna rağmen Köklü’ye bir komisyonda koltuk verildiğine dikkat çekildi.

22 Mart tarihli görevlendirmelere göre, Köklü ‘öğrenci faaliyetleri koordinasyon kuruluna’ üye yapıldı. Yani atandığı şüpheli ve göreve henüz başlamamış bir kişiye‘kayyım yönetim’ tarafından koltuk verildiği ortaya çıktı.