Bizim otolar vergi yakıyor!

Bizim otolar vergi yakıyor!
6 Ekim 2014 09:00

TESK Başkanı Palandöken, akaryakıttaki yüksek verginin tüketiciyi mağdur ettiğini söyledi. Palandöken, “Dün-yanın en pahalı akaryakıtı bizde. Benzinin litresinde 2.94, motorinde ise 2.28 lira vergi alınıyor” dedi.

 

 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılan ülkemizde 45 litre deponun benzinle 220 liraya, mazotla 196,02 liraya dolduğunu söyledi. Palandöken, benzin fiyatlarının yüksekliği nedeniyle LPG ve Motorinle çalışan araçların satışının arttığını ifade etti. 4.90 liraya satılan benzinin rafineri çıkış fiyatının 1.85 lira, 4.36 liraya satılan motorinin ise rafineri çıkışının 1.95 lira olduğunu kaydeden Bendevi Palandöken, “Benzinde 2.94 lira, motorinde ise 2 lira 28 kuruş vergi alınıyor. ÖTV’nin düşürülmesi esnafımızın faydasına olacaktır. Vergiler düşürülürse, nakliye ve ulaşım fiyatları daha da aşağı çekilecektir. Gıda fiyatlarındaki taşıma maliyeti düşecek, enflasyona olan baskı azalacaktır” dedi.

 

 

“BENZİN SATIŞINDA DÜŞÜŞ VAR”

 

 

Benzin fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle motorin ve LPG’li araçlara yönelimin arttığını kaydeden Palandöken, “Türkiye’de akaryakıt ürünlerini pahalılaştıran en önemli etkenlerin başında ÖTV ve KDV geliyor. Kullandığımız her 100 TL’lik benzinin, mazotun ortalama 55 TL’si 60 TL’si vergiden kaynaklanıyor” dedi.