Bitcoin’de Son Durum Ne? Güncel Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de Son Durum Ne? Güncel Bitcoin Haberleri
25 Kasım 2021 09:30

Artık günümüzde dijital imkânların artmasıyla beraber Bitcoin’in adını duymayan kalmadı. Yediden yetmişe herkesin dilinde bitcoin var. Peki Bitcoin nedir? Bunu tam olarak biliyor musunuz? İşte bu yazımızda Bitcoin’in ne demek olduğunu, Bitcoin’in tarihsel gelişimini ve Bitcoin ile ilgili haberleri nereden okuyabilir ve kripto para birimi Bitcoin’in güncel fiyatını nereden takip edebilirsiniz bu konularda sizleri bilgilendireceğiz.

 

 

Şimdi hazırsanız Bitcoin hakkında rehber niteliği taşıyan yazımıza başlayalım.

Bitcoin nedir?

Bitcoin 2009 yılında “adı var kendi yok” Satoshi Nakamoto tarafından başlatılmış, herhangi bir merkezi, merkez bankası ya da bir devletle ilişkisi olmayan dijital kripto para birimidir. Dövize alternatif olarak kabul edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

Bitcoin nasıl üretilir?

Aslında herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor: Bitcoin nasıl üretilir? Sizin için kısaca anlatalım. Kripto para birimi Bitcoin’in üretim aşaması için mining yani madencilik tabiri kullanılıyor. Madencilik denilen şey de bilgisayarınızda rakamlardan oluşan bir saman yığınında, yine rakamlardan oluşan bir iğne aratmak gibi tasavvur edebilirsiniz. Tabii bu saman yığınında iğne aramak için işçilere ihtiyacınız var. Ne kadar çok işçi olursa samanlıkta iğne bulma ihtimaliniz artar. İşte madencilikte de işlemciyi işçiler olarak düşünebilirsiniz. Ne kadar güçlü işlemcileriniz varsa saman yığınında o kadar çok iğne bulma şansınız artacaktır.

 

Bitcoin nasıl kullanılır?

Bitcoin’i kullanmak için öncelikle sanal bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Peki bu sanal cüzdanı nerede oluşturacaksınız? Cüzdanınızı internete bağlanabilen her türlü cihazdan istediğiniz kadar cüzdan oluşturabilirsiniz. Oluşturacağınız bu sanal cüzdan ile para alabilir, para gönderebilir üstelik alışveriş yapma imkânı bile bulabilirsiniz.

Bitcoin güvenli mi?

Bitcoin ile belli protokoller çerçevesince yaptığınız her işlem şifrelenmektedir. Bitcoin ayrıca yapı itibariyle sağlam bir işlem kayıt hafızası taşır. Onun haricinde cüzdanınızın şifresini çaldırmanız veyahut bilgisayarınızın hackerlar tarafından hacklenmesi gibi kullanıcı hatasından kaynaklanan durumlar dışında sistemin güvenlik sorunu şu an için tespit edilmemiştir. Takdir edersiniz ki bu durum bir kafede ve lokantada oturup yemek yerken cüzdanınızı veya kredi kartınızı kaybetmekten ya da çaldırmaktan farksızdır.

Söz konusu “sanal para” olunca Bitcoin’i iki kez harcayabilir miyiz sorusu da akıllara geliyor ama harcayabilmeniz olanak dışıdır. Bu tür hile barındıran işlemleri gerçekleştirmek mümkün değildir. Bu da aslında bitcoinin güvenilirliğini artıran bir unsurdur.

Bitcoin kullanmanın avantajları

Bitcoin sonu olan bir sistem olduğu için en çok 21 milyon adet üretilebilir. Dolayısıyla enflasyon riski düşüktür.

Kripto para birimi herhangi bir devlete bağlı olmadığından devletlerin yaşadığı bunalım veya krizlerden pek etkilenmez.

Belki de milyarlarca dolarlık bitcoinlerinizi küçük bir hafıza kartında taşıyabilirsiniz. Böylesine bir işlemi nakit para ile ya da başka bir sistem ile yapmak olanak dışıdır.

Eğer bitcoininiz varsa ne kadar bitcoininiz olduğunu ve hesabınızla ilgili bilgileri devlet veya hükümetler takip edemez.

Bitcoin kullanmanın dezavantajları

Şahsi olmasa da genel bir dezavantajı var. Kripto paranın izinin sürülemez olması nedeniyle, suçlar daha rahat işlenebiliyor. Yasal olmayan ürünlerin satılması için bitcoin teknolojisi suçlular tarafından istismar edilebilir.

Kaybettiğiniz bitcoinleri geri almak için başvuracağınız bir yer yok. Yani güvenceniz yok.

Bitcoin şu an için yatırım amaçlı kullanılıyor. Henüz rahatça her türlü alışverişinizi yapabileceğiniz bir ortam bulunmuyor.

Güncel bitcoin değeri nedir?

Bitcoin sürekli olarak inip çıksa da uzun vadede şu an için artışını devam ettiriyor. Bitcoin ne kadar sorusunun cevabını merak ediyorsanız en güncel fiyatları kriptofoni.com sitesinden öğrenebilirsin. Ayrıca bu sitede en güncel bitcoin haberleri seni bekliyor olacak.