‘Bırakın SADAT reklamı provokasyonunu o reklam başlı başına bir suç’

‘Bırakın SADAT reklamı provokasyonunu o reklam başlı başına bir suç’
17 Ocak 2023 10:43

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Uğur Dündar’ın TV100’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği söyleşi sırasında ekranda SADAT reklamının yayınlanmasını eleştirdi.

 

 

“Olacak rezalet değil tabii” diyen Ataklı, “SADAT’ın bir suç örgütü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu ekrandayken bu şirketin reklamının yapılması sıradan bir yanlışlık, siyasi bilgisizlik falan olamaz. TV100 yöneticileri, reklam müdürünü işten atmakla bu işten sıyrılamazlar” ifadesini kullandı.
“Tabii ana konu reklam olunca Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri de ister istemez güme gitti. Oysa CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı’nın şirazesini bozmaya yönelik kampanyalara karşı çok önemli cevaplar vermişti. Şimdi gelelim işin en önemli noktasına. Herkes bu reklamın kasıtlı verildiğini, zaten SADAT’ın yöneticisinin, ‘nasıl gol attık ama’ diye övünmesini konuşuyor. Oysa o reklam, başlı başına bir suç” diyen Ataklı, şöyle devam etti:

“Dikkat ederseniz reklamda SADAT logosunun yanında, ‘silahlı adamlar’ var. Böyle şey olur mu? Adeta bir silahlı örgütün propagandası yapılıyor. Bir televizyonun silahlı adamların olduğu bir reklam anonsunu, ‘para için!’ kabul etmesi akıl alır gibi değildir. CHP, ‘Bize yayında kazık atıldı’ demek yerine açıkça bir silahlı örgüt propagandası yapılmasına karşı suç duyurusunda bulunması gerek değil mi?”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.