Beşiktaş'tan Karabükspor'a gol yağmuru

Beşiktaş'tan Karabükspor'a gol yağmuru
1 Eylül 2012 22:39

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, Karabükspor deplasmanında ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip geldi.
Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Beşiktaş, Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı ve 7 ay sonra ilk deplasman galibiyetini aldı.
 
Sezonun ilk iki haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor (1-1) ve Galatasaray (3-3) ile berabere kalan teknik direktör Samet Aybaba yönetimindeki bu sezonki ilk 3 puanını aldı.
 
Beşiktaş’a galibiyeti getiren goller, 5. ve 34. dakikada Fernandes ve 30. dakikada Uğur Boral’dan geldi.
 
Kardemir Karabükspor: Tomiç – Uğur, Jahiç, Mabiala, Selim Teber(Dk. 46 Birol Hikmet)- Hakan, Kağan, İlhan – Shelton(Dk. 46 İlhan Parlak), Cernat, Mehmet
 
Beşiktaş: McGregor – Hilbert, Sivok, Toraman, Uğur – Necip, Veli, Fernandes(Dk.76 Oğuzhan), Olcay (Dk. 80 Erkan Kaş), Holosko – Batuhan(Dk.69 Mehmet Akyüz)
 
7 AY SONRA GELEN DEPLASMAN GALİBİYETİ
 
Rakip sahalardaki son galibiyetini geçen sezon Medical Park Antalyaspor karşısında 2-1’lik sonuçla alan siyah beyazlılar, Karabükspor galibiyeti ile bu serisine son verdi. Beşiktaş, 30 Ocak’ta Kayseri’de 1-0’lık yenilgiyle başlayan kötü deplasman performansı serisinde, İnönü Stadı dışındaki maçlarda 5 kez rakiplerine yenildi, 6 kez berabere kalmıştı.
 
KARABÜKSPOR 9 MAÇ SONRA KAYBETTİ
 
Kardemir Karabükspor sahasında 17 Aralık 2011 tarihinde oynadığı ve 5-3 yenildiği Mersin İdmanyurdu maçından sonra Beşiktaş karşısında ilk yenilgisini tatmış oldu.
 
Kırmızı mavili ekip, o tarihten sonra sahasında oynadığı 9 maçtan 7’sinde galip geldi, 2’sinde ise berabere kalmıştı. Lige kendi evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak başlayan Alman teknik direktör Michael Skibbe yönetimindeki Kardemir Karabükspor ise ikinci maçında deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-1 yenilmişti.
 
TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ
 
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda oynanan maç için, her iki ekibin taraftarları tribünlerdeki yerlerini aldı. Kapalı A-B ve protokol tribünlerindeki genişletme çalışmalarından dolayı taraftarın alınamadığı statta, konuk takım taraftarına kale arkası tribününde ayrılan 300 kişilik yer doldu. 7 bin 500 kişilik kapasitesi bulunan statta, kale arkaları ve maraton tribünlerini ise ev sahibi takımın taraftarları doldurdu.
Stadın çevresinde polis ve özel güvenlik yoğun önlem aldı.
 
TALAT ASAL İÇİN SAYGI DURUŞU
 
Beşiktaş Kulübü’nün yaşayan en eski başkanı, eski Gençlik ve Spor Bakanı Talat Asal’ın (90) vefat etmesinden dolayı maça 1 dakikalık saygı duruşu ile başlandı. Futbolcular maça kollarında siyah bant ile çıktı.
Ayrıca siyah beyazlılar maç öncesi ısınmak için sahaya üzerinde “Geçmiş Olsun Mustafa Pektemek” yazılı formayla çıktı.
 
MUSTAFA PEKTEMEK’E TİŞÖRTLÜ DESTEK
 
Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyeti Karabükspor maçı öncesi, Galatasaray derbisinde sakatlanarak ameliyat olan Mustafa Pektemek’e giydikleri tişört ile destek verdi.