Beşiktaş Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun başını ağrıtacak!

Beşiktaş Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun başını ağrıtacak!
31 Mayıs 2017 10:43

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’la ilgili yolsuzluk dosyasını sümenaltı etti. CHP liderine ilk tepki dosyayı hazırlayan İlhan Cihaner’den geldi. ‘Beşiktaş’a gittiğimde herkes bana yolsuzluk dosyasını soruyor’ diyen Cihaner, aldığı ‘belge yok’ cevabına sert tepki göstererek, ‘Rüşvetin belgesi mi olur?’ dedi.

 

 

 

CHP, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi’yle ilgili ortaya çıkan haberlerin ardından konunun aydınlatılması için üç kişilik heyet oluşturdu. CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Bülent Kuşoğlu ve Oktay Sandır’dan oluşan heyet iddialarla ilgili Beşiktaş’ta günler süren inceleme yaptılar. Taraflarla tek tek konuşulup kapsamlı bir dosya hazırlandı. Çok sayıda yolsuzluk haberi dosyanın en önemli delilleri arasında yer aldı. Cihaner daha sonra Beşiktaş ilçe yönetimi, meclis üyeleri, Beşiktaş esnafı ve belediyeye iş yapan çok sayıda müteahhitle konuştu.

 

 

Vekiller isyan bayrağı açtı

 

 

Akşam Gazetesi, Beşiktaş Belediyesi’nin CHP Genel Merkezi’nde ortadan kaldırılış hikayesine ulaştı. Yaklaşık bir ay boyunca Beşiktaş’ta inceleme yapan Cihaner, iddia sahipleriyle konuştuktan sonra yapılan usulsüz ihaleler, arsa alımları gibi haksız kazançları kapsayan belgeleri dosyaya koydu. Hazırlanan bu dosya daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’na iletildi. Ancak aradan neredeyse iki yıl geçmesine rağmen herhangi işlem yapılmaması üzerine İlhan Cihaner isyan bayrağı açtı.

 

 

Partiye egemen olamayacaklar

 

 

Hazırlanan dosyayla ilgili olarak gereğinin yapılmasını isteyen Cihaner, partinin çok yavaş davranması üzerine şu açıklamayı yapmıştı, “Her şeyden önce partimizin hangi kademesinde olursa olsun, hiç ama hiçbir kimsenin partimizi dürüstlük ve şeffaflık gibi yönlerini tartıştırmaya hakkı yoktur. Partimizin adının karıştırıldığı bu tartışma bitirilmelidir. Sorun, birtakım akçeli işlere dair tartışmalar ve belediyecilik tarzı da değildir. Bu politik yönelimin partiye egemen olmasına izin verilemez” demişti.

 

 

Hazinedar’dan ‘çete’ yakıştırması

 

 

Cihaner’in açıklamalarından sonra Beşiktaş Belediyesi meclis oturumunda bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Cihaner ve raporu hazırlayan diğer milletvekilleri için “CHP içerisindeki çete” yakıştırması yapmıştı. Bu açıklamaların ardından Hazinedar hakkında disiplin soruşturması başlasa da sonuç alınamadı.

 

 

Yolsuzluk belgesi yokmuş

 

 

Hazinedar’ın partiden ihracı için PM toplantısında söz alan Cihaner, “Beşiktaş Belediyesi’yle ilgili bir işlem yapmayacak mısınız?” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Bir kere hep iddia var. Rüşvet belgesi yok” diye yanıt verdi. Bunun üzerine Cihaner, “Siz rüşvetin belgesini istiyorsunuz. Dosyada arsasıyla ilgili belgeler, ihale belgeleri mevcut” dese de Kılıçdaroğlu Hazinedar’a sahip çıktı.