Berkin Elvan eylemine adliye önünde müdahale

Berkin Elvan eylemine adliye önünde müdahale
23 Ocak 2015 20:00

Berkin Elvan için adliye önünde kendilerini zincirleyerek eylem yapan gruba polis müdahale etti. Kendini zincirleyen 3 kişi ile üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı karne şeklindeki kağıtları havaya fırlatan 1 genç gözaltına alındı.

 

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde, Berkin Elvan için kendilerini zincirleyerek eylem yapan 3 kişilik grup ile üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı karne şeklindeki kağıtları havaya fırlatan 1 genç gözaltına alındı.

 

İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen ikisi kadın 3 genç, “Berkin Elvan’ın katillerini arıyoruz – Liseli Dev-Genç” yazılı pankart açarak eylem yaptı. Bir süre “Berkin’in katili AKP polisi”, “Berkin’in hesabını soracağız” sloganları atan gençler, daha sonra kendilerini adliye önündeki demir korkuluklara zincirledi. Bir sivil polisin getirdiği demir kesme makasıyla korkuluklara bağlanan zincir kesildi. 3 genç de çevredeki polisler tarafından gözaltına alındı. Eylemciler gözaltına alınmamak için bir süre polislere direndi. Ellerinden ve ayaklarından tutularak kaldırılan gençler yaka paça polis aracına götürüldü.

 

Bu sırada, başka bir noktada “Berkin Elvan” sloganları atan bir genç de, üzerinde “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı karne şeklindeki kağıtları havaya fırlattı. O genç de gözaltına alındı.