BDP'li Binici: Bu süreç tek kişilik hücrede gitmez

BDP'li Binici: Bu süreç tek kişilik hücrede gitmez
17 Mart 2013 16:32

Gaziantep’te nevruz kutlamaları polisin geniş güvenlik önlemleri arasında olaysız sona erdi.

 

 

 

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı kutlamalarda konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, “Bu süreç İmralı’da Sayın Öcalan’ın tek kişilik hücrede kalmasıyla sürmez” dedi.

BDP’nin de aralarında bulunduğu partilerin izinli olarak İstasyon Meydanı’nda düzenlediği Nevruz kutlamalarını protesto için sosyal medyada örgütlenen bazı kişiler, mitingin yapılacağı yere yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Demokrasi Meydanı’nda biraraya gelmeyi kararlaştırdı. Bu nedenle polis, özellikle Nevruz kutlamalarından dönenlerin yol güzergahında bulunan Demokrasi Meydanı’nda çok sıkı önlem aldı. Çok sayıda polis ve toplumsal müdahale aracı (TOMA) burada konuşlandırıldı. Demokrasi Meydanı’nda toplanmak isteyenler de uzaklaştırıldı. Kentin Karşıyaka başta olmak üzere bazı bölgelerinde toplanan 10’ar kişilik gruplar da kimlik kontrolünün ardından dağıtıldı.

 

 

İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalara ise yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Katılımcılar arama noktalarında dikkatli aranarak, kamera kayıtlarıyla alana alındı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin de katıldığı kutlamalarda Kürtçe halay çekilerek, Nevruz ateşi yakıldı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, çözüm sürecinin sağlıklı devam edebilmesi için Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması gerektiğini savundu. Binici, şunları söyledi:

“Bu bizler için önemli bir süreç. Kürt tarafı olarak bu süreçte samimiyiz. Gerek bize, gerek Avrupa’daki arkadaşlarımıza, gerekse Kandil’e Sayın Öcalan’ın önemli bir haberi vardı. Müzakere, barış süreci savaştan çok daha zor. Sayın Öcalan ile 2 aydır görüşüyoruz.

 

 

 

3’üncü heyetimiz de bugün- yarın İmralı’ya görüşmeye gidecek. Süreci sabote etmek için çeşitli çalışmalar yaşanıyor. Kürt hareketi Abdullah Öcalan’ın önderliğinde 20 kişiyle başladı. Şimdi de devam ediyor. Sayın Öcalan serbest kalana kadar bu hareket devam edecektir. Bu süreçte bizim için 3 önemli madde var. Bunlar; barış, demokratikleşme komisyonu ve parlementoda bu süreci izlemek için bir izleme komisyonu kurulması. 2013 Nevruz’u, Sayın Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statiko ile başladı. Devletin Öcalan’ın önünü açması gerekiyor. Bu süreç İmralı’da tek kişilik hücrede gitmez. Öcalan’ın özgür olması gerekiyor. Kürt sorununun temelinde demokrasi sorunu vardır.”