BDP Vekilinden Polise 'Soytarı Kılıklı'

BDP Vekilinden Polise 'Soytarı Kılıklı'
10 Ekim 2011 00:23

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Diyarbakır’da polis ile BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken arasında geçen tartışmayı eleştirdi.

 

Milletvekili Ücer, “Kim olduğu belli olmayan soytarı kılıklı biri, bir milletvekilinin yakasına yapışarak ‘devlet benim’ diyor. Eğer devlet senin gibi soytarılarsa yerin dibine batsın bu devlet” dedi.

 

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) öncülüğünde, BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından desteklenen ‘Gemlik Yürüyüşü’ için yola çıkanların engellenmesinin ardından Van’da Tüyad-Der tarafından basın açıklaması düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve partililer katıldı.

 

Kürtçe olarak basın açıklaması yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Diyarbakır’da bir polis memuru ile BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken arasında yaşanan diyalogu sert dille eleştirdi. Türkiye’de artık faşist bir polis devletinin yapılandığını öne süren Üçer şöyle konuştu: “Kim olduğu belli olmayan soytarı kılıklı biri, bir milletvekilinin yakasına yapışarak ‘devlet benim’ diyor. Eğer devlet senin gibi soytarılarsa, yerin dibine batsın bu devlet. Eğer senin gibi faşistlerse bu devlet, asla Kürt halkı bu devleti bu şekliyle kabul etmeyecektir. Ta ki Türkiye’de demokratik bir cumhuriyet, özerk Kürdistan kuruluncaya kadar Kürt halkının özgürlük mücadelesi devam edecektir. Yaşasın özgürlük, yaşasın demokratik özerklik, yaşasın özerk Kürdistan, yaşasın Kürt halkının özgürlük mücadelesi.”

 

vatan