BBP Genel Başkanı Destici: 'Hükümetimiz Bu Olayın Peşini Asla Bırakmasın'

BBP Genel Başkanı Destici: 'Hükümetimiz Bu Olayın Peşini Asla Bırakmasın'
11 Mart 2013 01:32

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Almanya’da 8 Türk vatandaşın hayatını kaybettiği yangın hakkında “Hükümetimiz bu olayın peşini asla bırakmasın” dedi.

 

 

 

Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle saat 23.45’te Almanya’nın Stuttgart kentinden gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda basına açıklamalarda bulundu. Stuttgart yakınlarındaki Backnang kasabasında Türkiye kökenli bir ailenin yaşadığı apartmanda çıkan yangında 7 çocuk ile annelerinin ölmesi ile ilgili açıklamada bulunan Mustafa Destici, Hükümetimiz bu olayın peşini asla bırakmasın. Alman Hükümetinin, İçişlerin, polisin verdiği bilgileri detaylı şekilde araştırsın. Nihayetinde Alman Hükümeti veya Alman polisi bu olayı kapatmak isteyecektir. dedi.

 

Destici,Olayın nasıl meydana geldiğiyle ilgili şu ana kadar netleşmiş bir bil yok. İlk gelen bilgilere göre sobadan kaynaklanan bir yangın olabileceği söylenmişti. Daha sonra o evden yaralı olarak kurtulanlarla konuştum. Fakat evden sağ olarak kurtulan anneanneyle görüştüğümde sobanın yanmadığı dolayısıyla yangının sobadan çıkmadığını öğrendim.

 

 

 

 

Geriye iki ihtimal kalıyor. Bunlardan biri elektrik kontağından çıkma ihtimali diğer ihtimali ise aklımızı bile getirmek istemiyoruz. Çünkü Almanya’da daha önce bir Soringen faciası yaşanmıştı. Özellikle bizim vatandaşlarımıza karşı Alman ırkçıları Neo Naziler tarafından bu tür eylemler gerçekleştiriliyordu. Eğer böyle bir şey yaşanmışsa, bunun adı kundaklama değil vahşettir. Çünkü 5 aylık bebekte bu olayda hayatını kaybetti. Bunun detaylı bir şekilde araştırılması gerekiyor. şeklinde konuştu.

Desteci Almanya’daki Türklerle konuştuğunda olayın yaşandığı bölgede de Neo Naziler’in var olduğunu öğrendiğini sözlerine ekledi.