Batı medyası Halep’te farklı Musul’da farklı

Batı medyası Halep’te farklı Musul’da farklı
23 Ekim 2016 11:30

İngiliz Independent gazetesinin ödüllü yazarlarından Patrick Cockburn, cumartesi günü yayımladığı yazısında Batı’nın siyasi amaçlar doğrultusunda yarattığı bilgi kirliliğini işledi.

 

 

 

 

2011 yılında İran’da meydana gelen olayların Batı basınında yer aldığı çapta büyük olmadığını Tahran’a giderek gördüğünü belirten yazar yayımlanan görüntülerin fabrikasyon olduğunu dile getirdi. İran’da bulunduğu süre içerisinde bu bilginin muhalif gazetecilerce dahi doğrulandığını belirten Cockburn, benzer durumun Musul ve Halep haberlerinde de geçerli olduğunu vurguladı.

 

 

“Rus hava kuvvetlerinin Halep’te gerçekleştirdiği yıkım Çeçenistan’daki Grozni ile karşılaştırılıyor ancak aynı karşılaştırma ABD hava saldırılarıyla 2015’te yüzde 80’i tahrip edilen Irak’taki Ramadi için yapılmıyor” diyen Cockburn yazısının devamında şu satırlara yer verdi : “ 2003’te muhalefetin Saddam’ın devrildiği takdirde yabancı hükümetlerin, ABD ve İngiliz ordusunun Irak halkı tarafından kucaklanacağını söylemesinden bu yana çok şey değişmedi. Bir yıl sonra işgalciler kendi hayatlarını kurtarmak için savaşıyorlardı. Muhalefet güçlerinin propagandacıları ve kendi hayalleri yüzünden yanlış yola süreklemişlerdi. Yabancı hükümetler ve gazeteciler siyaseti tamamen yanlış okumuştu. Bugün de benzer olaylar çokça gerçekleşiyor..Medyanın Irak ve Suriye’deki olayları işlerken gösterdiği aşırı ikiyüzlülük, propagandayı kullandığı ve sömürdüğü yıllar doktora öğrencileri için ödüllü konu olacaktır”

 

 

Aydınlık