Başörtüsü düzenlemesi TBMM’ye haftaya geliyor

Başörtüsü düzenlemesi TBMM’ye haftaya geliyor
11 Kasım 2022 09:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Başörtüsünü anayasa güvencesine alalım” çağrısının ardından hazırlanan teklifte sona gelindi.

 

 

Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre düzenlemenin başlıkları ve detayları netleşirken, önümüzdeki hafta teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) Başkanlığına sunulması bekleniyor. AKP’li kurmayların ve Adalet Bakanlığı hukukçularının üzerinde çalıştığı teklifte başörtüsünün dışında aile ile ilgili detaylar da belirlendi.

 

 

“METİN REVİZE EDİLDİ”

 
AKP’nin, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle yaptığı görüşmelerin ardından daha önce hazırlanan metinde revizeye gidildiği öğrenildi. AKP’li kurmayların diğer partilerle yaptığı görüşmelerde, itirazları dikkate alarak başörtüsü ve aile ile ilgili düzenlemeyi tekrar ele aldı. Hazırlanan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP MYK’sında ele alınmasının ardından önümüzdeki hafta Meclis’e sunulması bekleniyor.

 

 

BAŞÖRTÜSÜ İFADESİ GEÇMİYOR

 
AKP’nin üzerinde çalıştığı teklifte, Anayasa’nın 24 ve 41. maddelerinde değişikli yapılması planlanıyor. Hazırlanan teklife göre, başörtüsü ifadesinin geçmeyeceği “açık ve kapalı” ifadelerinin yer alacağı belirtiliyor. Aile ile ilgili teklifte ise “annenin kadın, babanın erkek” olarak ifade edileceği söyleniyor.