Başbakan'ın hedefinde yine ODTÜ vardı

Başbakan'ın hedefinde yine ODTÜ vardı
28 Aralık 2012 00:00

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla AKP Gençlik Kolları tarafından parti genel merkezinde düzenlenen anma programına katıldı.
 
Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, isim vermeden ODTÜ’yü eleştirdi.

AKP gençliğini öven Erdoğan,

”Bugün tarihini bilen, medeniyetini bilen, içinde yaşadığı coğrafyayı çok yakından tanıyan, dünyayı yakından takip eden bir AK Parti gençliği var. Bugün, elinde taşla sopayla molotofkokteyliyle değil, göğsünde iman ile elinde bilgisayar, Kur’an ile zihninde ilim ile hakkı söyleyen, Hakk’a çağıran bir gençlik var. Hiç tereddütsüz söylüyorum o gençlik, AK gençliktir. Merhum Mehmet Akif’in Asım’da görmek istediklerini kimliğinde ve karakterinde yansıtan gençlik bu gençliktir.” diye konuştu.
 
Erdoğan AKP gençliğine şöyle seslendi:

“Sizin her zaman söyleyecek sözünüz olacak, serdedecek fikirleriniz olacak, söyleyecek sözü, serdedecek fikri kalmayıp şiddete başvuranlardan siz hiçbir zaman olamayacaksınız. Siz, şehitlerin ruhunu muazzep edecek yaklaşımlarda içinde hiçbir zaman bulunmayacaksınız. Hiçbiriniz bunlarla asla bu noktada yarışmayacaksınız. Her biriniz birer Asım olacak, her biriniz İstiklal Marşı’nın, Çanakkale destanını yürüyen müşahhas bir temsili, temsilcisi olacaksınız.”