Başbakan'a yanıt Devrim Kök'ten geldi

Başbakan'a yanıt Devrim Kök'ten geldi
12 Haziran 2012 09:23

Antalya ziyaretinde bir takım eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan’a yanıt CHP İl Başkanı Devrim Kök’ten geldi. Yazılı bir açıklama yapan Kök, CHP’li Antalya Belediyesi’nin seçim vaatlerinin hepsini yerine getirdiğini söyledi. CHP İl Başkanı Devrim Kök’den Başbakan’a Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Yanıtlar:


 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçim döneminde ne vaat ettiyse yapmış ve yapmaktadır. Başbakan Erdoğan’ın parti kongresinde sorguladığı konulara yanıtlar aşağıda yer almaktadır.

Seçim vaatlerimiz arasında “Suyu ucuzlatacağız” diye bir söylem bulunmamaktadır.

“10 bin kişiyi iş sahibi yapacağız” dedik ve yaptık. 3 yıllık yönetimimizde İstihdam Ofisimiz kanalıyla 10 bin işe yerleştirme gerçekleştirdik. Ayrıca ASMEK’lerde mesleki eğitime ağırlık verdik. ASMEK Kurs Merkezi sayısı 8 idi. Bunlara Altınova ve Kepez,  kurs merkezlerini ekledik ve sayıyı 10’e çıkardık.

 

Her yıl ASMEK’te 75 ayrı branşta, 757 kursla 18 bin 847 yakın vatandaşa mesleki ve sanat kursları verilmektedir. Özellikle kurslardan kadınlar yararlanmaktadır. Kursiyerlerimizin el emekleri ürünler, belediyenin satış ofislerinde de satışa sunulmaktadır. Kursiyerlerin emekleri ekonomiye dönüşmektedir.


 
Biz “Bedava elektrik vereceğiz” demedik. Güneş Kent Antalya Projemizle güneşten enerji üretilmesi ve bunun kullanılması konusunda öncülük yapacağımızı dile getirdik. Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ni açarak, halkımıza yenilenebilir enerji konusunda ücretsiz bilgilendirme ve danışmanlık yapmaktayız. Güneş enerjili muhtar evleri, güneş enerjisiyle çalışan klimalı duraklar yaparak örnek oluyoruz.


 
30 bin çocuğumuza günlük süt dağıtıyoruz. Bu sayı artarak devam etmektedir. Ayrıca üniversite gençliğine ve sanayideki çıraklarımıza her sabah sıcak çorba dağıtıyoruz.

 
Antalya’nın şehir içinde yanlış yapılan battı çıktılarla kördüğüm olan trafiği noktasal çözümlerle rahatlattık. Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda akıllı trafik sistemini hayata geçirdik. Daha önce Adnan Menderes Bulvarı yönünden Mevlana Kavşağı’na gelen bir sürücü, trafikte ortalama 540 saniye kalırken, Akıllı Trafik Sistemi’yle bu süre onda bire, yani 55 saniyeye düşürüldü. Sanayi-1, Sanayi-2, Düden kavşaklarında önemli rahatlık sağlanmıştır.

Gazi Bulvarı’ndaki kavşakları katlı köprülü kavşak yapmak için Karayollarından istedik. Ancak engel çıkardılar. Ayrıca 40 kırmızı çevreci ve engelli dostu otobüsleri toplu taşımada hizmete koyduk.

3 yılda toplam 62 bin 382 kişiye gıda paketi, sıcak yemek, giysi, eşya, tekerlekli sandalye, kırtasiye malzemesi dağıttık. Eğitim çağındaki çocukları da unutmadık. 3 yılda yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencisine çanta, defter, kalem, boya seti dağıtımı gerçekleştirdik. Toplam 18 bin kırtasiye malzemesi verdik. Sosyal risk grubundaki yüzlerce vatandaşa nakdi yardım desteği de sağladık. Ayrıca 30 bin vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti verdik.

 

Antalya’nın çevresinin korunması konusunda tarihi yatırımlara imza attık. Hurma Atıksu Tesisi’nin kapasitesini 500 bin eş değer nüfustan 1 milyon 400 bin eşdeğer nüfusa çıkardık. Atık çamuru kurutma tesisi kurarak, elektrik üretimine başladık. Koku önleme üniteleri ile bölgenin koku sorununu çözdük. Yeraltına 4 adet atık su terfi istasyonu inşa ettik. 527 kilometre içme suyu, 202.6 kilometre kanalizasyon, 20 kilometre yağmursuyu hattı döşedik.

Esnafın yüzünü güldürecek yatırımlar yaptık. Cadde güzelleştirme çalışmalarımız en çok esnafı memnun etmektedir. Işıklar, Kazım Özalp, Mehmet Akif, Atatürk, Konyaaltı, Güllük caddelerini cazibe merkezleri haline getirerek, canlandırdık. Festivaller ve şenlikler düzenleyerek kent merkezine hareket getirdik. Bütün bunlar esnafımıza yönelik hizmetlerdir.

Kök açıklamasını ‘Başbakana şunu söylemek istiyoruz. Herkesin gözünü boyayabilirsin, kendini büyük hizmet üretiyormuş gibi sunabilirsin, ama Antalyalıları asla kandıramazsın. Çünkü Antalya ne verdiğini, ne alması gerektiğini, ne aldığını ne alamadığını çok iyi biliyor’ sözleriyle bitirdi.